L'hospital participa a la campanya «Espai Amic» de suport a persones grans o amb malalties intestinals

El centre hospitalari de Berga i la Residència Sant Bernabé ofereixen espais per seure, faciliten fer trucades d'emergència i posen els lavabos a disposició de les persones que ho necessitin

Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:12h

Una cadira del projecte 'Espai Amic', a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Foto: Fundació Hospital Sant Bernabé


L'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga i la Residència Sant Bernabé han entrat a formar part del projecte 'Espai Amic', de l’Ajuntament de Berga. Ambdós centres s'han adherit a la proposta amb l’objectiu de promoure l’autonomia i donar suport a persones grans o persones amb problemes de salut que necessiten utilitzar els lavabos de forma urgent. 

Els dos equipaments oferiran a partir d'ara a la ciutadania un espai per seure i descansar si ho necessiten, la possibilitat d'utilitzar els lavabos de les seves instal·lacions i facilitats per accdir al telèfon si cal fer una trucada d'emergència o per necessitat. Responsables de l'hospital com de la residència han coincidit en explicar que s'ha decidit comunicar als usuaris que ofereixen aquests tres cartells a partir de cartells que els anuncien. També disposen de cadires amb la retolació gràfica de la campanya, perquè les persones que ho necessitin puguin visualitzar fàcilment quins són els suports que donen en el marc del projecte 'Espai Amic'.

El projecte engloba diverses accions relacionades amb l'objectiu de dinamitzar l’autonomia de les persones grans i de persones amb problemes de salut que necessiten, per exemple, utilitzar els lavabos de forma urgent. En el seu conjunt, la finalitat del projecte és millorar la qualitat de vida a la ciutat. Per això, es promouen sinergies entre els agents de la comunitat mitjançant la creació d’una xarxa de suport per facilitar l’acompanyament i la cura de les persones que ho necessitin. Per fer-ho, els comerços i serveis interessats que en formen part posen a disposició de la ciutadania una sèrie de serveis com per exemple un lloc per seure, realitzar trucades d’urgència i facilitar l’ús del lavabo.
 
Arxivat a