Fins quan duraran les tempestes?

S'han registrat acumulacions d'aigua de fins a 181 litres per metre quadrat a Rubí i diverses inundacions arreu del país

Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:28h

Inundacions a Rubí. Foto: Ajuntament de Rubí


La pluja ha estat la protagonista de la jornada, amb acumulacions de més de 100 litres per metre quadrat en diversos punts del territori. També s'han produït casos d'inundacions i diversos incidents a causa de les fortes tempestes. A primera hora de la tarda, la pluja ha descarregat amb força i s'han registrat fins a 23,4 litres per metre quadrat a Barcelona en 30 minuts.  Rubí ha estat la localitat més afectada: l'acumulació d'aigua ha arribat fins als 181 litres per metre quadrat i s'han produït inundacions. L'última actualització del Meteocat destaca els 141 litres per metre quadrats a Castellbisbal, els 134 litres al Mas de Barberans, al Montsià, el 101 litres a Fogars de la Selva, i els 100 a Barcelona. Teniu la llista de precipitació acumulada a continuació: Tarda passada per aigua 

La tarda de dijous es preveu que continuïn els xàfecs al litoral i prelitoral. Localment seran d'intensitat forta i puntualment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o de pedra petita. A la resta del territori els ruixats seran menys intensos. De cara a divendres, els núvols seran abundants arreu del territori però la probabilitat de pluja es concentrarà al sud, amb xàfecs localment forts fins al migdia. 

Pel que fa a la temperatura, es mantindrà similar o lleugerament més baixa aquest dijous. Divendres, les màximes seran similars o lleugerament més altes al quadrant nord-est. Aquí teniu la predicció per aquesta tarda:


Segons ha informat el 112, fins a les 15h s'han produït fins a 876 trucades a causa de les pluges intenses. La majoria s'han concentrat al Vallès Occidental, concretament a Rubí.