El PDECat de Berga s'abstindrà perquè la CUP aprovi els pressupostos de 2018

El principal grup de l'oposició anuncia que l'equip de govern ha acceptat un acord "de mínims" per fer front "a les emergències de neteja i manteniment"

15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:11h
Portaveu del PDECat, Ramon Minoves, en un ple
Portaveu del PDECat, Ramon Minoves, en un ple | Pilar Màrquez Ambròs
El grup municipal del PDECat-CDC a l'Ajuntament de Berga s'abstindrà en la votació dels pressupostos de 2018 perquè l'equip de govern de la CUP pugui aprovar-los i fer front així al que consideren que ara per ara són les principals emergències de la ciutat. El principal grup de l'oposició considera que Berga és "una ciutat deixada" i justifica la seva abstenció als comptes en el fet que la CUP hagi acceptat "uns mínims punts de trobada" per fer front "a les emergències de neteja i manteniment", segons explica el seu portaveu Ramon Minoves.

El PDECat disposa de sis regidors, els mateixos que la CUP. És a dir que amb la seva abstenció als pressupostos, tenint en compte el vot favorable als comptes de l'equip de govern, els números podran tirar endavant, encara que ERC (que té 3 regidors), ICV (1) i PSC (1) hi votin en contra. El ple extraordinari d'aprovació dels comptes està previst per dijous 22 de novembre. 

L'acord "de mínims" amb la CUP comporta una major inversió en "l'asfaltatge de carrers", corrobora el PDECat-CDC. Així mateix, inclou "un pla de cartelleres, la reparació de la Torre de Suècia, la instal·lació de lavabos, la neteja de pintades dels carrers, l'adequació de la pista esportiva de Santa Eulàlia, la instal·lació d'un parc infantil a la Valldan i la redacció del projecte per rehabilitar el terra de la Plaça de Sant Joan", iniciatives que defensava el PDECat en la seva proposta inicial. El grup municipal del PDECat-CDC va assegurar al setembre que donaria suport als comptes si la CUP acceptava el 90% de la seva proposta que pujava a 937.000 euros. Finalment, la suma de les actuacions acordades no arriba a aquesta xifra, però Ramon Minoves assenyala que no es tracta d'una qüestió de partides exactes de diners, sinó "que l'executiu local ha entès que han de destinar més diners en aquestes actuacions de mínims per al manteniment de la ciutat". Per exemple, "invertint el doble de l'inicialment previst en l'asfaltatge, fins a 350.000 euros", segons Minoves.  

"No ens entenem en la visió de la ciutat ni en la visió econòmica existent, però ens hem posat d'acord en els temes de manteniment i neteja", reitera el portaveu del grup.

Mesures "per endreçar" la ciutat

Segons el PDECat, s'han pactat uns mínims amb la CUP, "malgrat no trobar una sintonia en la promoció econòmica ni en l'organització de l'estructura municipal, en qüestions com la manca d'efectius a la Policia Local o la falta d'agilitat en l'aprovació de llicències d'obres". En aquest sentit, el partit de l'oposició celebra que s'hagin acceptat un seguit de mesures "per endreçar la ciutat" i "començar a posar remei a les situacions de deixadesa". 

El portaveu del principal partit de l'oposició creu que la ciutat ha arribat "a nivells mai vistos de deixadesa" i posa d'exemple "parcs infantils deixats, forats als carrers, pintades a les parets, falta d'agilitat en l'administració municipal, manca de voluntat per una promoció econòmica eficaç de la ciutat, i de previsió en la renovació de plantilles de la Policia Local", motiu pel qual justifica la seva abstenció. "La ciutat està tant deixada que cal fer-hi front de manera urgent, i no es pot esperar; per això es fa aquesta abstenció", insisteix. 
Arxivat a