Finalitza la primera fase de la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED a Gironella

En les properes setmanes es procedirà a canviar les lluminàries de la pista del pavelló esportiu municipal

Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:51h
Nou enllumenat LED a Gironella.
Nou enllumenat LED a Gironella. | Ajuntament de Gironella
Gironella ha enllestit la primera fase de la renovació de l'enllumenat públic amb tecnologia LED. Cap del Pla, la carretera de Casserres, Cal Blau, Font dels Tòrracs i part de l'eixample ja disposen de les noves lluminàries LED i tres quadres elèctrics totalment renovats després de finalitzar aquesta millora de l'enllumenat. 
 
Les obres, que es van iniciar a l'abril han permès renovar un total de 370 lluminàries, i es preveuen uns estalvis de consum propers als 172.000 quilowatts, que podrien traduir-se en gairebé 24.000 euros anuals. 
 
L'actuació d'enguany se suma a les diferents apostes municipals per reduir els consums energètics anuals. Durant el 2017 el consistori gironellenc també va renovar les torres de llum del camp de futbol, i va instal·lar un sistema de bateria de condensadors als quadres elèctrics de la zona esportiva municipal i a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable. En les properes setmanes es procedirà a canviar les lluminàries de la pista del pavelló esportiu municipal. I a més, està previst que al llarg del 2019 es renovi l'enllumenat públic de la resta del municipi.
 
Les actuacions formen part del Pacte d'Alcaldes 2020, una iniciativa del Consell Europeu per augmentar l'eficiència energètica i l'ús de les energies renovables en els municipis per tal d'assolir i superar els objectius de la reducció del 20% de les emissions de C02 per l’any 2020.
Arxivat a