La Dolceria Pujol crea un torró solidari per al nou centre de neonatologia de la Vall d’Hebron

L'objectiu és recollir fons per a la campanya "Amb tu com a casa" que l'hospital barceloní ha posat en marxa i que es proposa construir un espai que permeti donar un millor espai a les famílies en les cures al nounat

13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 22:58h

La Dolceria Pujol col·labora amb Vall d'Hebron. Foto: Arxiu


La Dolceria Pujol de Berga ha creat un torró solidari per aquest Nadal amb l'objectiu de recollir fons per a la iniciativa "Amb tu com a casa" de la Vall d'Hebron de Barcelona. El centre hospitalari barceloní es proposa crear un nou centre de neonatologia avançada, un espai on les famílies dels infants prematurs se sentin com a casa i comptin sempre amb l'assessorament i l'assistència dels professionals del centre. El pastisser Albert Dorna ha explicat a NacióBerguedà que el torró és "una manera de posar el nostre granet de sorra a aquest projecte". El dolç nadalenc valdrà 12 euros, quatre dels quals aniran integrament destinats a la campanya que la Vall d'Hebron porta a terme a través de diferents accions solidàries. 

El torró serà de trufa i xocolata, perquè s'ha volgut que sigui un dolç que pugui menjar tota la família, grans i petits. 

L'arribada prematura d'un menut o menuda fa que pares i professionals caminin plegats durant setmanes i mesos. El procés trenca amb els esquemes que la majoria de persones tenen sobre com serà l'arribada d'un nadó i converteix l'UCI de neonats en l'entorn on gira la vida de la família, sempre al voltant del seu fill o filla. Dorna explica que és una experiència que va passar personalment quan va néixer la seva filla. "Ens trobàvem que érem una família de fora de l'àrea metropolitana de Barcelona i, que en aquell cas, el centre no disposava d'una residència per a les famílies, havies de fer tot un seguit de desplaçaments o estar en un hotel, i era complicat", ha assenyalat Albert Dorna.

Coneixedor de les dificultats, el pastisser berguedà va creure que la campanya "Amb tu com a casa" de Vall d'Hebron era una bona ocasió per col·laborar amb el centre hospitalari. El projecte ha de possibilitar que els pares i mares que passin per aquesta situació puguin disposar d'unes instal·lacions pensades exclusivament per aquests nens prematurs i les seves famílies. 

El proper dia 15 de novembre a l'Hospital Infantil Vall d'Hebron se celebrarà el Dia Internacional del Nen Prematur, on la Dolceria Pujol farà la presentació oficial del nou torró solidari; i el dissabte 17 de novembre, a l'Illa Diagonal de Barcelona, també estaran a l'estand del Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus. "Esperem poder-ne fer molts, de torrons; i, partir d'aquí, continuar col·laborant amb ells", ha expressat Dorna. 

La creació del nou centre per a neonats, que costarà més de 880.000 euros, busca apropar el nadó prematur i la seva família, i que pares i mares siguin un actor més de l'equip que en tingui cura. D'aquesta manera, els progenitors podran fer-se'n càrrec, de manera íntima, de les necessitats del nadons i de les seves cures. En el marc de la campanya, s'han posat en marxa diferents accions solidàries al país. La campanya compta, per exemple, amb la col·laboració del grup musical Blaumut que ha creat una cançó per impulsar-ne la construcció i amb 250.000 euros que aporta la Fundació de CaixaBank.

Campanya "Amb tu, com a casa"

La campanya parteix de la història de l’Álvaro, un nen d’un any i tres mesos que va passar els seus primers tres mesos de vida al Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron. La seva extraordinària història de lluita per la vida és un exemple del que el nou centre suposarà per a les famílies que han de viure l’ingrés d’un fill que acaba de néixer.

El nou centre posarà a disposició dels pares habitacions familiars d’ús exclusiu, amb tot l’equipament necessari perquè es puguin formar en l’atenció a les necessitats dels seus fills i fer-se’n càrrec de la seva cura. Es crearan habitacions pensades per tal que mares, pares i fills se sentin còmodes, com a casa. A banda, l’espai disposarà de zones de treball i de descans per a professionals i familiars. Aquest nou model d’atenció, que potencia la funció de la família i facilita el seu rol cuidador, es podrà aplicar a tots aquells nadons que hagin superat l’etapa més crítica del seu ingrés.

Arxivat a