Cultura

El científic berguedà Lluís Torner, nomenat membre de l'Institut d'Estudis Catalans

L'IEC ha incorporat sis nous membres a les seccions de Ciències Biològiques i Ciències i Tecnologia

, Berga | 13/11/2018 a les 12:38h
Arxivat a: Cultura, Institut d'Estudis Catalans, IEC, Lluís Torner

Lluís Torner, científic berguedà. Foto: Creacció


L'Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha incorporat sis nous membres, dos adscrits a la de Ciències Biològiques i quatre, a la de Ciències i Tecnologia. Entre aquests nous membres, hi ha el científic berguedà Lluís Torner, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que s'afegeix així al departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de l'IEC, a la secció de Ciències i Tecnologia. 

Els altres nous membres de l'IEC són Joaquim Bruna, doctor en matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director del Centre de Recerca Matemàtica (CRM) del 2007 al 2015; Leonor Ventosa, doctora en enyineria química i investigadora del CSIC; Joasep Anton Muñoz, catedràtic de geologia estructural de la Universitat de Barcelona (UB); a la secció de Ciències i Tecnologia. I Francesc Xavier Turon Barrera, professor d'investigació en el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, pertanyent al Consell Superior d'Investigacions Científics (CSIC) i Antoni Trilla i Garcia, doctor en medicina i cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, a la secció de Ciències Biològiques.

L'IEC és un centre de catalanística i, amb les seves seccions, promou i desenvolupa la recerca en els diferents àmbits de la ciència i de la tecnologia, però principalment en la de tots els elements de la cultura catalana. Actua com a centre divulgador de la recerca i també acull, en la seva seu, iniciatives d’altres institucions que estan en estreta relació amb la investigació i la cultura.

El berguedà Lluís Torner és llicenciat en ciències físiques per la UAB, doctor per la UPC i catedràtic de la UPC des del 2000 al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions. Ha estat president de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i el 2002 va fundar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que dirigeix des que es va crear. Ha participat, organitzat i dirigit més de trenta projectes d’investigació, ha estat president de l’Associació Catalana d’Entitats d’Investigació i ha rebut diversos premis i distincions.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L'ajuntament posa a disposició de la ciutadania el servei d'autobus urbà per accedir als col·legis electorals
Debat amb els candidats a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona.
Debat amb els candidats a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
En l'acte, conduït pel periodista berguedà Xavier Gual, i que es retransmetrà aquest dijous per Canal Taronja, hi han participat les cinc persones que aspiren a presidir la institució
Repartiment de xocolata i coca a les portes del santuari de Queralt.
Repartiment de xocolata i coca a les portes del santuari de Queralt. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
El plugim constant ha permès obtenir imatges poc habituals ja que el tradicional repartiment de xocolata desfeta s'ha fet a les portes de l'església