El bon temps acompanya la Fira de Sant Martí de Puig-reig

Un centenar d'expositors han ocupat els carrers Llobregat i Major, mentre que les activitats paral·leles com la 37a Trobada de Gegants han donat aire festiu a una mostra amb molt bona assistència

12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:44h
La Fira de Sant Martí de Puig-reig ha omplert d'activitats el centre del poble.
La Fira de Sant Martí de Puig-reig ha omplert d'activitats el centre del poble. | Pilar Màrquez Ambròs
Un centenar d'expositors han omplert el centre de Puig-reig aquest cap de setmana, entre els carrers Llobregat i Major. Comerços, artesania, indústria i concessionaris de vehicles han mostrat les seves últimes propostes i han ambientat la tradicional Fira de Sant Martí de Puig-reig, dedicada al comerç. El bon temps ha acompanyat dos dies de mostra amb molta concurrència de públic, així com amb l'aposta pel consistori pels actes paral·lels al voltant de la música i la cultura. Els assistents a la fira, que ha recuperat la desfilada de moda dels comerços del poble després de gairebé una dècada sense fer-se, han pogut gaudir d'un cap de setmana de bon temps. 

La cercavila i la 37a Trobada de Gegants han estat una de les activitats que han amenitzat amb major èxit el matí i migdia de diumenge. Davant un bon nombre de públic, Puig-reig ha estrenat la nova cançó del ball de nans, amb arranjament del músic berguedà Xavier Guitó i interpretació de la banda de l'Escola de Música.
 

La cercavila i la 37a Trobada de Gegants ha estat una de les activitats destacades. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


També ha tingut molt bona acollida el clàssic vermut de Sant Martini, a càrrec dels bars i restaurants del poble i amb l'actuació del grup &Swing, a la plaça Mestre Badia. Han tornat a ser molts els visitants que han gaudit d'un combinat amb patates, musclos, anxoves i olives. Pintors i aficionats a l'art han captat també l'atenció dels visitants durant la seva participació al 40è Concurs de Pintura Ràpida, amb els seus llenços i les pintures que han anat agafant forma al centre del poble durant bona part del matí.
 

Un centenar d'expositors s'han situat entre els carrers Llobregat i Major. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La Festa de Sant Martí és la festa patronal de Puig-reig. Es tracta d'una fira destinada al comerç organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, juntament amb l’Ajuntament. Un dels actes més esperats de la fira ha estat la proclamació de la pubilla, dama, hereu i fadrí 2018-2019, que ha tingut lloc dissabte. A la gala s'han proclamat les persones escollides per representar Puig-reig en el món del pubillatge, que al poble són escollides per les entitats. La pubilla Júlia Medina Mora, l'hereu Miquel Sayós Bigas, la dama Queralt Montañà Serra i el fadrí Esteve Mendoza Ranz han estat els protagonistes d'aquest acte. Ara bé, en l'àmbit cultural, el plat fort ha arribat diumenge a la tarda, amb l'actuació de la Polifònica de Puig-reig i el cor Ateneo Chamber Singers de Filipines, "un dels millors cors del món", segons el regidor de Cultura, Jesús Subirats. 
 

Els concessionaris de vehicles han ocupat també una part del recinte firal al centre de Puig-reig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un home contemplant algunes de les obres del 40è Concurs de Pintura Ràpida de Puig-reig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Bona assistència i bon temps a la Fira de Sant Martí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a