Una nova esllavissada a la C-26 entre Solsona i Berga

La via ha quedat lliure al cap de poques hores

Ramon Estany
10 de novembre del 2018
Actualitzat el 11 de novembre a les 5:17h
A la carretera hi han caigut dos rocs de grans dimensions.
A la carretera hi han caigut dos rocs de grans dimensions. | Arxiu particular
Aquest divendres, al voltant de la una del migdia, dos rocs de grans dimensions i d'unes deu tones de pes han caigut a la carretera C-26, entre Solsona i Navès, al terme d'Olius. L'afectació no ha interromput totalment el trànsit per aquesta via que uneix el Solsonès amb el Berguedà, ja que la roca no ha bloquejat totalment la carretera i a més, s'ha pogut comptar ràpidament amb una potent piconadora que ha esmicolat ràpidament la roca.

L'incident s'ha produït entre el trencant del cementiri d'Olius i el que va a Sant Llorenç de Morunys. Afortunadament ningú no ha pres mal.
 

Estat de la carretera aquest divendres. Foto: Arxiu Particular


Aquesta esllavissada, provocada per les abundants pluges d'aquest any, se suma al que hi va haver el passat mes d'abril, en un altre punt d'aquesta carretera.

Per l'alcalde d'Olius, caldria una intervenció ferma que consolidés el talús, però malauradament les administracions competents no disposen de suficients recursos per tirar endavant una inversió d'aquest tipus, i es van aplicant sempre solucions parcials i provisionals que són insuficients.