El Berguedà reunirà una taula de treball per copsar la visió de la comarca sobre els Jocs d'Hivern

El conseller d’esports, Abel García, ha participat aquest dijous a la trobada per a la candidatura Pirineus - Barcelona 2030 celebrada a l'INEFC

Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat el 09 de febrer del 2019 a la 1:23h
Abel García va assistir aquest dijous a una reunió de la taula permanent per la candidatura Pirineus-Barcelona 2030.
Abel García va assistir aquest dijous a una reunió de la taula permanent per la candidatura Pirineus-Barcelona 2030. | Consell Comarcal del Berguedà
El Berguedà reunirà en els propers dies una taula de treball per copsar la visió de la comarca sobre la candidatura Pirineus - Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern. El conseller comarcal d'Esports, Abel García, ha participat aquest dijous a la trobada celebrada a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) sobre una candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona per a l'any 2030.

Aquest reunió de la taula permanent relativa al projecte ha servit per posar de manifest les bones sensacions que va deixar la visita del Comitè Olímpic Internacional (COI) a Catalunya, aprovar la creació d'una oficina tècnica i, sobretot, acordar un possible calendari per tal d’optar a l'organització d'uns jocs d'aquí dotze anys. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Berguedà ha informat avui que properament convocarà agents públics i privats de la comarca per copsar-ne la visió i amb l'objectiu "d'aprofitar la candidatura no tan sols per activar infraestructures sinó per beneficiar, en la mesura possible, la seva població". 
 
Des del consell comarcal, han reiterat que els Jocs d'Hivern poden ser una oportunitat "per al Berguedà per activar infraestructures de futur sostenibles amb el territori" i per tal que la iniciativa "pugui irradiar positivament a centres educatius, al teixit productiu i altres setors de la comarca".

Programa Esport Blanc Escolar

Continuant amb el pla de treball per  promocionar els esports d’hivern entre els nens i nenes, enguany des del Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Berguedà se seguirà treballant en el programa Esport Blanc Escolar facilitant, en horari escolar, el transport i monitoratge a diverses estacions d’esquí.