Berga estudiarà si pot assumir la gestió directa del servei de menjador a les escoles

La petició l'ha fet ERC en el marc d'una moció d'ICV que insta també al Departament d'Ensenyament de la Generalitat a aturar l'elaboració del decret de menjadors escolars

09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:56h
La cuina d'un menjador escolar.
La cuina d'un menjador escolar. | ACN
ERC ha demanat aquest dijous al ple de Berga que l'ajuntament estudiï la possibilitat d'assumir la gestió directa del servei de menjador de les escoles públiques. La petició ha quedat inclosa en el marc d'una moció d'ICV que insta també al Departament d'Ensenyament de la Generalitat a aturar l'elaboració del decret de menjadors escolars i que s'ha aprovat per unanimitat.

L'aplicació del nou decret de menjador comportaria la licitació pública del servei de menjador de les escoles i aboliria la contractació directa via AMPA que es fa actualment i que es considera positiva perquè se'n manté un control pròxim, segons ha explicat el regidor d'ICV, Joan Torres. Ha estat en el torn de valoració dels grups, que els republicans han reclamat, a més, la inclusió d'una esmena per tal que el consistori iniciï "l'estudi per assumir la gestió directa del servei de menjador" davant del fet que, avanci o no el nou decret, "amb l'actual llei de contractes" les associacions de mares i pares ja no podran assumir-ne la gestió i se n'encarregarà el consell comarcal que en té la competència però que fins ara cedia la gestió als pares.

Està previst que el Consell convoqui com han fet altres ens comarcals del país un concurs públic pel servei.

L'esmena insta , per tant, a estudiar "si l'ajuntament pot assumir aquesta gestió i com", ha dit Ramon Camps (ERC), davant del temor d'algunes Ampes que una empresa externa primi els beneficis i no la qualitat. En aquest sentit, el regidor d'Educació, Eloi Escútia (CUP), ha defensat "el control en proximitat del servei" i "entendre aquest espai de menjador també com un espai pedagògic", així com iniciar l'estudi de la possibilitat proposada per ERC, si bé és quelcom que s'haurà d'analitzar en profunditat.  

El regidor del PDECat Francesc Xavier Francàs, principal grup de l'oposició, ha demanat sobre aquest punt no alarmar la població sobre la tasca del consell i ha recordat que des d'alguns ajuntaments s'ha reclamat explícitament a l'ens comarcal la convocatòria de concurs públic per al servei de menjador escolar. Amb tot, tots els grups han votat a favor de la moció d'ICV i de l'esmena que s'ha inclòs a proposta d'Esquerra. 

"El consell comarcal ja ha pres la decisió, l'any que ve les Ampes de Berga ja no ho faran, per tant demanem que el servei el tingui l'ajuntament, perquè la relació entre el consistori i les escoles serà molt més pròxima i molt més fàcil, crec que és una opció per estudiar", ha assenyalat Ramon Camps. "També perquè les instal·lacions de les escoles de Berga, depenen de l'ajuntament de Berga", ha afegit. "És més clarificador si la gestió es fa des del consistori, si no es pot contractar personal propi, i s'ha de fer un concurs, el pot fer l'Ajuntament de Berga de la mateixa manera que el faria el consell", ha reflexionat Ramon Camps. "Si no es pot de cap manera, no es pot, però s'ha de mirar", ha insistit. 
Arxivat a