La Policia Local de Berga aixeca tres actes per abandonar brossa al carrer

En dos dels tres casos s'ha pogut identificar els autors de l'acció incívica

09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:15h
Brossa abandonada al mig del carrer a Berga.
Brossa abandonada al mig del carrer a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La Policia Local de Berga ha aixecat tres actes per llençar brossa al carrer, segons ha pogut saber NacióBerguedà. Un dels casos en els quals s'ha aixecat acta és el relatiu a les bosses que algú va abandonar dimarts al matí davant la porta del Consell Comarcal del Berguedà. Fons consultades han explicat que s'han pogut identificar els autors de l'abandonament d'escombraries a la via pública en dues de les tres ocasions. El procediment ha estat el mateix en els tres casos: S'ha requerit la Policia Local al lloc dels fets i s'ha procedit a obrir les bosses per tal de trobar algun indici del seu propietari. 

Les tres actes es traslladaran al Consell Comarcal del Berguedà que ha de ser qui instrueixi l'expedient a petició de l'ajuntament. Segons la normativa, un cop instruït, aquest expedient es tornarà a traslladar a l'Ajuntament de Berga amb proposta de resolució i l'alcalde, o la persona que n'assumeix les funcions, ha de fer el decret i imposar o no la sanció. Les multes poden ser, com a mínim, de 350 euros. Si bé depèn de l'ordenança de residus de cada municipi. 

El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha confirmat que té coneixement de l'aixecament d'actes a la ciutat de Berga durant aquesta setmana, si bé ha estat breu en la qüestió. Francàs ha explicat que "antigament ja s'havien aixecat actes en altres municipis per actituds incíviques relatives a les escombraries, i en aquests casos la instrucció de l'expedient la fa el consell i el poder sancionador recau en l'alcalde". 

La cara menys agradable de la implantació del sistema de recollida porta a porta a Berga ha estat, sens dubte, l'incivisme d'una minoria molt visible. Rentadores, sofàs, matalassos, bosses repletes d'escombraries de tota mena i, fins i tot, vàters, s'han acumulat en punts de la ciutat on abans hi havia els contenidors. El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, va alertar aquesta setmana que es faria un seguiment de les actituds incíviques i s'aplicarien sancions si les accions d'aquest tipus persistien en el temps. El porta a porta va implantar-se a la ciutat fa tot just una setmana. Des de llavors, si bé el sistema ha tingut una bona acollida, s'han detectat diversos punts negres del municipi, sovint en punts on abans hi havia contenidors, on algunes persones han abandonat bosses d'escombraries i voluminosos. 
Arxivat a