Ple Municipal de Berga

El PDECat reclama al govern de Berga que convoqui almenys 5 places d'agents de la policia local

Ramon Minoves ha exposat que "actualment en molts torns només hi ha un agent de guàrdia, cosa que impossibilita la tasca policial"

, Berga | 08/11/2018 a les 21:53h
Arxivat a: Política, policia local, CUP, PDECat, ple municipal de Berga
Plenari de Berga durant la intervenció de Ramon Minoves.
Plenari de Berga durant la intervenció de Ramon Minoves. | Pilar Màrquez Ambròs
El portaveu del PDECat, Ramon Minoves, ha demanat al govern de Berga que convoqui "com a mínim" cinc places d'agent per cobrir la plantilla de la Policia Local. Minoves ha exposat durant el ple que "actualment la plantilla consta de 19 agents", però que "l'any vinent previsiblement podran jubilar-se cinc agents, entre ells, alguns dels comandaments". Segons el portaveu del principal grup de l'oposició, "això sumat a les 5 o 6 baixes actuals per malaltia de diferents agents, deixen la policia molt mancada d'efectius per la funció policial". 

Minoves ha recordat que tant des del grup municipal del PDECat com des d'altres, s'ha demanat dotar ja amb anterioritat la policia local "de més mitjans i sobretot de més recursos humans". Ramon Minoves ha exposat que "actualment és sabut que en molts torns només hi ha un agent de guàrdia, cosa que impossibilita la tasca policial". El PDECat ha posat de relleu que les mancances s'han posat de manifestat "als torns d'estiu" quan a la manca d'efectius "s'hi han sumat els mateixos períodes de vacances dels agents". 

Ramon Minoves ha criticat que "al llarg del mandat s'han convocat només dues places d'agent, on una s'ha cobert i l'altra no". En els pressupostos encara en debat "només es preveu la convocatòria de dues places noves d'agents i una de promoció de caporal, i tot això és totalment insuficient", ha alertat el portaveu del PDECat. 

Donat que la formació dels agents a l’acadèmia de policia de Mollet comença al setembre de cada any en curs, i que la formació és de 9 mesos, l'oposició ha urgit l'equip de govern a convocar aquest mínim de cinc places d'agent, per bé que ha assenyalat que ja s'anava tard. "D'aquí a uns mesos ens podem trobar en un col·lapse en la seguretat de la ciutat", ha dit Minoves. 

Reposar places que no es van cobrir en anteriors mandats

El regidor de Governació, Francesc Ribera, ha explicat a Ramon Minoves que el procés per contractar nous agents és més complex que simplement buscar-los. "Hi ha una taxa de reposició de la Policia Local", ha recordat Ribera. "Hi ha hagut tota una sèrie de temps, la legislatura passada i l'anterior, en què hi havia baixes i no es reposaven", ha expressat Ribera. "Sap quantes places es van convocar la legislatura passada? Menys d'una", ha etzibat.

"Hem cobert una plaça, i estem en procés de cobrir-ne dues", ha afirmat Francesc Ribera. "Amb les taxes de reposició que hi ha, intentarem recomposar la policia que va quedar descomposada en anys anteriors", ha afegit el regidor de Governació. "Una persona que havia entrat en Mobilitat ha renunciat per motius personals, això genera molta més feina perquè s'ha de tornar a convocar, hi ha uns sistemes per intentar dotar la policia dels membres que va perdre la legislatura passada i en això estem", ha conclòs Ribera. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Sant Jordi al Carrer Major de Berga.
Sant Jordi al Carrer Major de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
Rafel Nadal i Albert Espinosa s'han situat també a la capital berguedana entre els més buscats, conjuntament amb títols escrits pels presos polítics com "Contes des de la presó" d'Oriol Junqueras
Imatges de l'entrega de roses a Gironella.
Imatges de l'entrega de roses a Gironella. | Ajuntament de Gironella
Una de les novetats d’enguany és la implicació del Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà (SSIB) i de 'Gironella tots eduquem', així com la implicació dels centres educatius
Una rosa per a cada vídua és una iniciativa de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà.
Una rosa per a cada vídua és una iniciativa de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà. | Ajuntament de Guardiola de Berguedà
L'ajuntament entrega roses vermelles de Sant Jordi a les dones grans que viuen soles o que han perdut el marit