Ple Municipal de Berga

El PDECat reclama al govern de Berga que convoqui almenys 5 places d'agents de la policia local

Ramon Minoves ha exposat que "actualment en molts torns només hi ha un agent de guàrdia, cosa que impossibilita la tasca policial"

, Berga | 08/11/2018 a les 21:53h
Arxivat a: Política, policia local, CUP, PDECat, ple municipal de Berga
Plenari de Berga durant la intervenció de Ramon Minoves.
Plenari de Berga durant la intervenció de Ramon Minoves. | Pilar Màrquez Ambròs
El portaveu del PDECat, Ramon Minoves, ha demanat al govern de Berga que convoqui "com a mínim" cinc places d'agent per cobrir la plantilla de la Policia Local. Minoves ha exposat durant el ple que "actualment la plantilla consta de 19 agents", però que "l'any vinent previsiblement podran jubilar-se cinc agents, entre ells, alguns dels comandaments". Segons el portaveu del principal grup de l'oposició, "això sumat a les 5 o 6 baixes actuals per malaltia de diferents agents, deixen la policia molt mancada d'efectius per la funció policial". 

Minoves ha recordat que tant des del grup municipal del PDECat com des d'altres, s'ha demanat dotar ja amb anterioritat la policia local "de més mitjans i sobretot de més recursos humans". Ramon Minoves ha exposat que "actualment és sabut que en molts torns només hi ha un agent de guàrdia, cosa que impossibilita la tasca policial". El PDECat ha posat de relleu que les mancances s'han posat de manifestat "als torns d'estiu" quan a la manca d'efectius "s'hi han sumat els mateixos períodes de vacances dels agents". 

Ramon Minoves ha criticat que "al llarg del mandat s'han convocat només dues places d'agent, on una s'ha cobert i l'altra no". En els pressupostos encara en debat "només es preveu la convocatòria de dues places noves d'agents i una de promoció de caporal, i tot això és totalment insuficient", ha alertat el portaveu del PDECat. 

Donat que la formació dels agents a l’acadèmia de policia de Mollet comença al setembre de cada any en curs, i que la formació és de 9 mesos, l'oposició ha urgit l'equip de govern a convocar aquest mínim de cinc places d'agent, per bé que ha assenyalat que ja s'anava tard. "D'aquí a uns mesos ens podem trobar en un col·lapse en la seguretat de la ciutat", ha dit Minoves. 

Reposar places que no es van cobrir en anteriors mandats

El regidor de Governació, Francesc Ribera, ha explicat a Ramon Minoves que el procés per contractar nous agents és més complex que simplement buscar-los. "Hi ha una taxa de reposició de la Policia Local", ha recordat Ribera. "Hi ha hagut tota una sèrie de temps, la legislatura passada i l'anterior, en què hi havia baixes i no es reposaven", ha expressat Ribera. "Sap quantes places es van convocar la legislatura passada? Menys d'una", ha etzibat.

"Hem cobert una plaça, i estem en procés de cobrir-ne dues", ha afirmat Francesc Ribera. "Amb les taxes de reposició que hi ha, intentarem recomposar la policia que va quedar descomposada en anys anteriors", ha afegit el regidor de Governació. "Una persona que havia entrat en Mobilitat ha renunciat per motius personals, això genera molta més feina perquè s'ha de tornar a convocar, hi ha uns sistemes per intentar dotar la policia dels membres que va perdre la legislatura passada i en això estem", ha conclòs Ribera. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista actual de l'estació de retorn a mig acabar del telecadira Coll de Pal.
Vista actual de l'estació de retorn a mig acabar del telecadira Coll de Pal. | Ivan Sanz
Pilar Màrquez Ambròs
Asseguren que el conveni entre la Molina i l'ajuntament no és el que ells voldrien, però afirmen que la consolidació de les inversions i les obres previstes seran positives pel desenvolupament de la comarca
Els berguedans Ramon Vila "Caracremada" i Marcel·lí Massana seran homenatjats a la Jonquera en un acte dedicat als guerrillers que, després de l'ocupació de Catalunya, van iniciar una llarga i aferrissada lluita contra la dictadura
El bus urbà de Berga.
El bus urbà de Berga. | AjBerga
El servei de bus urbà de Berga ha registrat un total de 43.507 viatgers durant l'any 2018 després dels canvis a les línies | El govern proposa millores al servei per incentivar el transport públic