Berga es declara municipi contra el feixisme i el racisme

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CUP, ERC, ICV i PSC i l'abstenció del PDECat

08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:26h
Representant d'Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà al ple de Berga.
Representant d'Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà al ple de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha aprovat una moció presentada per la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà per declarar que la ciutat és "un municipi contra el racisme i el feixisme i en favor de la convivència i la diversitat". El document té en compte diversos punts, com per exemple, no permetre celebrar cap activitat que faci apologia de la xenofòbia, el racisme o de qualsevol tipus de discriminació. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CUP, ERC, ICV i PSC i l'abstenció del PDECat.

El document que ha llegit una representant de l'entitat al mateix plenari reclama comprometre's a denunciar públicament els abusos i a donar suport a les persones que siguin víctimes de discriminació, ja siguin relatives al racisme, al masclisme o a la LGBTIfòbia. També compromet el consistori a netejar sistemàticament els espais públics de propaganda que iniciti a discriminació ètnica, cultural o d'orientació sexual o gènere. 

El portaveu del PDECat, Ramon Minoves, ha justificat l'abstenció per l'advertència del secretari sobre que el text incloïa continguts que no són competència de l'ajuntament, una decisió que el republicà Jordi Pujals li ha retret. 

 
Arxivat a