El govern de Berga demana a la gerència que faci un seguiment sobre la falta d'higiene a l'hospital

El regidor Eloi Escútia ha admès conèixer la problemàtica i ha assegurat que si l'empresa ISS no posa els mitjans necessaris es denunciarà l'incompliment del contracte

08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:31h
El regidor Eloi Escútia.
El regidor Eloi Escútia. | Arxiu
L'Ajuntament de Berga ha admès aquest dijous la veracitat de la denúncia del Comitè d'Empresa de l'Hospital Sant Bernabé sobre les deficiències en el servei de neteja. El regidor Eloi Escútia, que ha assistit a una reunió del patronat del centre sanitari, ha explicat que el que farà a partir d'ara l'equip de govern és "passar l'encàrrec a la gerència" perquè "vetlli perquè es compleixi el contracte que hi ha" i que "acaba l'any vinent". L'equip de govern també ha admès que hi havia coneixement de la problemàtica que els treballadors van fer pública en una carta aquest dimecres. 

La concessió del servei de neteja a l'empresa danesa ISS va acordar-se el juliol de 2015 per dos anys, més dos anys de pròrroga, un període que encara no ha finalitzat. Segons Escútia, l'empresa ISS té l'obligació de donar aquest servei fins que acabi el contracte perquè hi ha un acord de condicions i tampoc se la faria fora sense trobar abans una substituta. "L'empresa ha de posar-hi mitjans per fer allò que està signat", ha asseverat Eloi Escútia. "Si no s'està fent amb el personal que es requereix, l'empresa ha de posar-hi els mitjans, en cas contrari se'ls pot denunciar per incompliment del contracte", ha avançat Escútia.

Amb tot plegat, el primer pas serà fer un seguiment per comprovar que el servei de neteja de les habitacions i els espais comuns, així com el servei de càtering i de bar mantenen les condicions per les quals va contractar-se la companyia. "La llei de contractes del sector públic assegura que aquest contracte s'ha de dur a terme en les condicions acordades, el que no pot passar és que ens quedem sense el servei o que no es presti correctament", ha exposat. 
Arxivat a