Lluís Vall, escollit nou Conseller Nacional del PDECat pel Berguedà

A la comarca hi havia dos consellers nacionals del partit, Jordi Selga i Jordi Sort, però a partir d'ara en seran tres

08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:07h
Lluís Vall ocuparà una de les tres places del Berguedà al Consell Nacional del PDECat.
Lluís Vall ocuparà una de les tres places del Berguedà al Consell Nacional del PDECat. | Lluís Vall/Twitter
El gironellenc Lluís Vall ha estat escollit Conseller Nacional del PDECat pel Berguedà. Lluís Vall, que és regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gironella i que va integrar la llista de Junts per Catalunya el 21D, ha rebut la confiança dels militants de la comarca en un procés de primària per ser un dels tres consellers nacionals que a partir d'ara tindrà el Berguedà en aquest òrgan. Vall ha assegurat a NacióBerguedà que el seu objectiu és representar-hi bé "el territori i els seus valors". El gironellenc s'ha mostrat satisfet d'haver obtingut el suport majoritari de la militància a la comarca. Malgrat que era l'únic aspirant a aquesta plaça, la totalitat de les persones que van votar van ser favorables a la seva candidatura i no va rebre cap no crític. 

Fins ara al Berguedà hi havia dos consellers nacionals per xifra de militants, un que ho és com a president comarcal, Jordi Selga, i un altre militant escollit per procés de primàries, Jordi Sort de Berga. Ara, s'hi afegeix una tercera plaça: Lluís Vall. "Al nou congrés del PDECat va ampliar-se el nombre de places per la qual s'han convocat aquestes primàries", ha assenyalat Lluís Vall. "Ara que som tres, això ens dona, en certa manera, major representativitat territorial, podem fer més força a l'hora de presentar alguna proposta de resolució, malgrat que cal tenir en compte que estem parlant d'un òrgan format per entre 200 i 300 persones", ha reflexionat Vall. "La nostra feina ha de ser fer taca d'oli, explicar com és la nostra comarca i quines necessitats té, sobretot ara que estem al govern", ha afirmat Lluís Vall. Al Berguedà, el PDECat té 150 militants. 

"El repte a partir d'ara és veure quin és el nou encaix del PDECat, ja que a les últimes eleccions no hi vam anar com a tal: hi ha una nova situació que cal veure com s'afronta, sobretot amb el nou escenari de la Crida", ha dit Vall. "Cal veure com es fa aquest encaix i explicar-ho als militants de la nostra comarca", ha concretat també respecte als seus objectius com a conseller nacional.  

El Consell Nacional del PDECat és l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment i desenvolupament de les línies directrius marcades al partit i actualment està presidit per l'alcaldessa de Sant Cugat i expresidenta de la Diputació, Mercè Conesa. L'organisme té obert un procés de primàries per escollir representants comarcals i de vegueria. Segons ha explicat Lluís Vall encara hi ha la possibilitat que hi hagi un altre conseller nacional berguedà. Ramon Minoves ha demanat plaça per a la Vegueria de la Catalunya Central, un procés que s'ha de decidir el pròxim cap de setmana.