Alumnes de Puig-reig recapten 6.058 euros per al nou centre de càncer infantil de Sant Joan de Déu

La iniciativa de recollir diners pel projecte ha sorgit dels nens i nenes de 2n de Primària de l'Escola Alfred Mata

08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:27h

Presentació del nou centre de càncer pediàtric de l'Hospital Sant Joan de Déu amb la presència de Leo Messi Foto: Europa Press


Els alumnes de 2n de Primària de l'Escola Alfred Mata han recaptat 6.058 euros per al projecte #ParaLosValientes de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que impulsa la construcció d'un nou hospital oncològic a la capital catalana. En la iniciativa solidària de l'Escola Alfred Mata s'hi van implicar l'AMPA de l'escola, i s'hi va sumar la col·laboració d'altres centres educatius del municipi com l'Escola Sant Martí i l'Escola Bressol l'Estel, així com també altres entitats locals. La coordinació es va poder portar a terme gràcies a l'equip impulsor d'aprenentatge i servei (APS) de Puig-Reig.
 
L'alumnat que va participar en fer realitat aquest projecte en fa una valoració molt bona: "Ens va agradar molt recollir diners per ajudar als nens i nenes que tenen càncer i col·laborar per fer un hospital nou més gran, perquè el que tenen s'ha fet petit. Volem ajudar a fer un hospital que tingui aparells més nous i on puguin investigar per poder trobar nous fàrmacs perquè el càncer es pugui curar més ràpid". 

Entre les propostes que els alumnes de l'Escola Alfred Mata van tirar endavant per recaptar diners, durant el curs 2017-2018, hi va haver la venda d'espelmes, conjuntament amb l'Escola Sant Martí, una xocolatada solidària, un auca per infants i una escape room. Els nens i nenes de 2n van redactar, il·lustrar i vendre el conte "Les aventures de la patinadora i els seus amics al món fosc". 

En agraïment, l'Hospital Sant Joan de Déu els va fer entrega d'un xec amb la quantitat de diners recollida recollir. Els infants han exposat el xec a l'entrada de l’Escola. "Cada vegada que el veiem ens sentim orgullosos d'haver pogut ajudar", han assenyalat. 

Convidats a la col·locació de la primera pedra del SJD Pediatric Cancer Center

Una representació dels alumnes de Puig-reig van ser convidada dijous 18 d'octubre a l'acte de col·locació de la primera pedra per començar a construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que ha de ser un dels centres d'oncologia pediàtrica més grans d'Europa.

Entre tots els convidats es van poder construir les paraules "Para los Valientes" amb 100.000 peces de Lego. Aquesta escultura quedarà exposada al futur centre oncològic quan estigui inaugurat. A l'acte hi va participar el capità del Barça, Leo Messi, ja que la seva fundació és una de les donants fundadores i, entre altres, ha estat una de les més generoses.

L'Escola Alfred Mata de Puig-reig ha instal·lat, aquest curs, càmeres a l'aula perquè una  alumna de segon de primària pogués continuar fent classe tot i patir leucèmia. La Judit no hauria pogut assistir a classe, degut al tractament que fa per superar la malaltia però, amb l'ajuda d'un pare, l'escola va trobar la manera de permetre-li participar a la vida escolar. A l'acte del dia 18 a Barcelona, hi van assistir justament la tutora de 2n de l'Escola, un representant de l’AMPA i l'APS, i la mateixa Judit, que molt il·lusionada i feliç va participar a la construcció de l'escultura i es va emocionar quan va poder veure de ben a prop a Leo Messi. 
Arxivat a