Els programes de foment de l’ocupació que gestiona l'ACEB aporten 156.000 euros en ajuts a empreses

Les contractacions bonificades dins d'aquests programes suposen 32 noves incorporacions

, Berga | 08/11/2018 a les 13:20h
Arxivat a: Economia, Fem Ocupació per a Joves, 30 Plus, Generalitat de Catalunya, ACEB
Imatge panoràmica de Berga i del polígon de la Valldan.
Imatge panoràmica de Berga i del polígon de la Valldan. | ACEB
Un total de 156.000 euros de subvencions a empreses han arribat al Berguedà a través dels programes de foment de l’ocupació que gestiona l’Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB). L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà gestiona els programes Fem Ocupació per a Joves (FOJ), i 30 PLUS que permeten la contractació en condicions avantatjoses. En aquest sentit, en el darrer any, l’ACEB ha possibilitat la recepció de més de 150.000 euros a les empreses que han realitzat contractacions bonificades dins d'aquests programes. Aquest fet ha suposat 32 noves incorporacions en empreses de la comarca.

Les empreses que s’han beneficiat dels ajuts a la contractació pertanyen a diversos sectors d'activitat com el metall, el comerç, la restauració, l'energia, l'enginyeria, el tèxtil o la fusta. 

Els programes Fem Ocupació per a Joves i 30 PLUS els convoca la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo de l'estat espanyol, i el Fons Social Europeu. L'ACEB tramita els ajuts en col·laboració amb Fepime i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Ambdúes línies d’ajuts permeten a les empreses contractar personal rebent una subvenció al llarg dels primers 6-9 mesos, que pot arribar a ser de més de 6.000 euros per contracte en funció de la jornada laboral.

El FOJ té per objectiu la inserció laboral de joves amb experiència profesional en situació d'atur. Facilita la contractació de persones d’entre 18 i 29 anys, proporcionant-los la formació necessària per ocupar un lloc de treball determinat. En aquests moments i fins al 23 de juliol 2019 s’admeten noves sol·licituds. El programa 30 PLUS té un funcionament semblant al FOJ i en aquest cas s'adreça a la següent franja d'edat permetent fer contractes bonificats a persones de 30 anys o més. Actualment, torna a haver-hi oberta una convocatòria. 

24 entrevistes ocupacionals per a persones majors de 45 anys

Des del gener fins ara, l'ACEB ha gestionat 70 ofertes de feina. Una de cada tres d’aquestes ofertes s’han cobert amb persones inscrites a la borsa de treball pròpia. Amb la gestió dels diferents programes d’impuls a l’ocupabilitat, l’ACEB cobreix totes les edats de la població activa. En el darrer any, dins de les  Accions d'Intermediació Laboral (AIL), s'han realitzat 24 entrevistes ocupacionals per a persones majors de 45 anys.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L'ajuntament posa a disposició de la ciutadania el servei d'autobus urbà per accedir als col·legis electorals
Debat amb els candidats a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona.
Debat amb els candidats a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
En l'acte, conduït pel periodista berguedà Xavier Gual, i que es retransmetrà aquest dijous per Canal Taronja, hi han participat les cinc persones que aspiren a presidir la institució
Repartiment de xocolata i coca a les portes del santuari de Queralt.
Repartiment de xocolata i coca a les portes del santuari de Queralt. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
El plugim constant ha permès obtenir imatges poc habituals ja que el tradicional repartiment de xocolata desfeta s'ha fet a les portes de l'església