Els programes de foment de l’ocupació que gestiona l'ACEB aporten 156.000 euros en ajuts a empreses

Les contractacions bonificades dins d'aquests programes suposen 32 noves incorporacions

, Berga | 08/11/2018 a les 13:20h
Arxivat a: Economia, Fem Ocupació per a Joves, 30 Plus, Generalitat de Catalunya, ACEB
Imatge panoràmica de Berga i del polígon de la Valldan.
Imatge panoràmica de Berga i del polígon de la Valldan. | ACEB
Un total de 156.000 euros de subvencions a empreses han arribat al Berguedà a través dels programes de foment de l’ocupació que gestiona l’Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB). L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà gestiona els programes Fem Ocupació per a Joves (FOJ), i 30 PLUS que permeten la contractació en condicions avantatjoses. En aquest sentit, en el darrer any, l’ACEB ha possibilitat la recepció de més de 150.000 euros a les empreses que han realitzat contractacions bonificades dins d'aquests programes. Aquest fet ha suposat 32 noves incorporacions en empreses de la comarca.

Les empreses que s’han beneficiat dels ajuts a la contractació pertanyen a diversos sectors d'activitat com el metall, el comerç, la restauració, l'energia, l'enginyeria, el tèxtil o la fusta. 


Els programes Fem Ocupació per a Joves i 30 PLUS els convoca la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo de l'estat espanyol, i el Fons Social Europeu. L'ACEB tramita els ajuts en col·laboració amb Fepime i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Ambdúes línies d’ajuts permeten a les empreses contractar personal rebent una subvenció al llarg dels primers 6-9 mesos, que pot arribar a ser de més de 6.000 euros per contracte en funció de la jornada laboral.

El FOJ té per objectiu la inserció laboral de joves amb experiència profesional en situació d'atur. Facilita la contractació de persones d’entre 18 i 29 anys, proporcionant-los la formació necessària per ocupar un lloc de treball determinat. En aquests moments i fins al 23 de juliol 2019 s’admeten noves sol·licituds. El programa 30 PLUS té un funcionament semblant al FOJ i en aquest cas s'adreça a la següent franja d'edat permetent fer contractes bonificats a persones de 30 anys o més. Actualment, torna a haver-hi oberta una convocatòria. 

24 entrevistes ocupacionals per a persones majors de 45 anys

Des del gener fins ara, l'ACEB ha gestionat 70 ofertes de feina. Una de cada tres d’aquestes ofertes s’han cobert amb persones inscrites a la borsa de treball pròpia. Amb la gestió dels diferents programes d’impuls a l’ocupabilitat, l’ACEB cobreix totes les edats de la població activa. En el darrer any, dins de les  Accions d'Intermediació Laboral (AIL), s'han realitzat 24 entrevistes ocupacionals per a persones majors de 45 anys.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
S'han registrat acumulacions d'aigua de fins a 181 litres per metre quadrat a Rubí i diverses inundacions arreu del país
Interior d'un contenidor de roba usada al passeig de la Pau.
Interior d'un contenidor de roba usada al passeig de la Pau. | Cedida
Pilar Màrquez Ambròs
Alerten que la venda de roba de segona mà és la principal font de subsistència de l'entitat i que si es barreja amb brossa no poden aprofitar-la
Avià compta amb nombrosos edificis amb plaques solars però en vol incentivar la instal·lació.
Avià compta amb nombrosos edificis amb plaques solars però en vol incentivar la instal·lació. | Ajuntament d'Avià
Pilar Màrquez Ambròs
Es tracta del guardó més important de l'estat espanyol per a petits i mitjans municipis que s'atorga en el marc del Congrés Nacional de Mediambient de Madrid