Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un jurat d’experts de les associacions
Panàtics i Pa de Qualitat, que aposta pel pa artesà, ha elaborat per segon any consecutiu la Ruta Espanyola del Bon Pa i ha escollit les millors 80 fleques de tot l’Estat. Entre aquestes, n’hi ha una vintena llarga de catalanes, la majoria a Barcelona,
segons un recull de La Vanguardia.
A la selecció s’hi van presentar 250 establiments de tot l’estat espanyol. Per això, es van organitzar sis semifinals a sis ciutats, en un procés que ha durat un any: Motril, Bilbao, Santiago, València, Barcelona i Madrid.
A cada una de les ciutats, el jurat va catar a cegues el pa, als quals s’havia atribuït un número. A cada indret, es demanava l’elaboració d’un tipus de pa, tots ells fets amb farina de blat o blat, i sègol. En el cas de Barcelona, van ser pans de pages. A Madrid, hogazas; a València, barros de cuarto de quilo.
Aquí teniu els establiments seleccionats a Catalunya:
Fleques catalanes |
- Forn Ca l’Agustí (Cercs)
- Forn de la Rambla (Vilanova i la Geltrú)
- L’Espiga D’Or (Vilanova i la Geltrú)
- Forn de Pa Elias (Barcelona)
- Forn Baltá (Barcelona)
- Turris (Barcelona)
- Forn Baluard (Barcelona)
- Forn Mistral (Barcelona)
- PanBou (Barcelona)
- El Forn de la Lola (Barcelona)
- Fleca Balmes (Barcelona)
- Forn Sant Tirs (Barcelona)
- Forn Sant Josep (Barcelona)
- Forn Gil (Barcelona)
- Forn del Passeig (Barcelona)
- Forn Elias Boulanger (Barcelona)
- Panes Creativos (Barcelona)
- Triticum (Barcelona)
- Pa Serra (Barcelona)
- L'Espiga d'Or (Caldes de Montbui)
- Forn La Fogaina (Les Preses)
- Papan Bread (Lleida)
- Pa Ronyo (Torregrosa)
- Forn Sistare (Reus) |