CARTA ÍNTEGRA «La neteja de l'Hospital Sant Bernabé ens preocupa»

"Des de fa un temps, sobretot des que l'empresa ISS té la concessió d'aquest servei, els treballadors de l'hospital hem vist com l'estat de neteja del centre ha minvat progressivament"

Comitè d
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 4:37h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | Aida Morales
Des de fa un temps, sobretot des que l'empresa ISS té la concessió d'aquest servei, els treballadors de l'hospital hem vist com l'estat de neteja del centre ha minvat progressivament. I en les últimes setmanes la manca de netedat s'ha acusat.
 
L'empresa que té la concessió ha estat realitzant retallades respecte a la quantitat de professionals que s'encarreguen de la neteja de l'hospital. No cobreixen els dies festius de les treballadores, provocant que varis dies només hi hagi 2 o 3 treballadores, que fan tot el que poden per realitzar la neteja de les habitacions dels malalts. Això vol dir que la neteja que realitzen és de supervivència (banys, altes, entre altres). No es poden permetre el luxe de poder realitzar la neteja de les habitacions i espais comuns, tal com ha de ser una neteja en un centre sanitari. Una neteja que entenem que ha de ser el màxim de rigorosa per evitar al màxim la transmissió i contaminació per bacteris, virus, etcètera. 
 
Creiem que no tota la culpa és de l'empresa ISS, sinó també de la direcció de l'Hospital Sant Bernabé, que permet que això succeeixi.
 
També volem fer incís en el servei de càtering i de bar, del que també en té la concessió ISS, i respecte al qual ja hem fet vàries queixes i hi ha hagut inspeccions de sanitat. Hi ha problemes que també segueixen sense solucionar-se, com ara les plates i recipients on es serveix el menjar als usuaris.
 
Cal recordar que ambdós contractes, tant el de la neteja com el del càtering, estan en situació de pròrroga. 
 
 
Comitè d'empresa, en representació dels treballadors de l'hospital.
A Berga, 7 de Novembre del 2018.
 
Arxivat a