Queixes dels treballadors de l'Hospital de Berga per la falta de neteja a les habitacions

El comitè d'empresa adverteix que la neteja d'un hospital "ha de ser el màxim de rigorosa" per evitar "la transmissió i contaminació" per bacteris i virus

Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat el 08 de novembre a les 4:39h
Hospital Comarcal Sant Bernabé.
Hospital Comarcal Sant Bernabé. | HCSB
Els treballadors de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga han mostrat preocupació per les deficiències en la neteja del centre hospitalari. En una carta que el comitè d'empresa ha fet pública aquest dimarts al vespre, els treballadors de l'hospital de Berga han criticat "la manca de netedat" que s'arrossega des de que l'empresa danesa ISS té la concessió del servei i han assegurat que la situació s'ha agreujat "en les últimes setmanes". ISS Soluciones de Limpieza Direct SA és l'adjudicatària del servei des de setembre de l'any 2015, quan va prendre el relleu a la companyia berguedana que se n'encarregava fins llavors. 

Segons han expressat els treballadors de l'hospital, "l'empresa que té la concessió ha estat realitzant retallades" pel que fa a "la quantitat de professionals que s'encarreguen de la neteja de l'hospital". De manera que l'empresa concessionària de la neteja no cobreix "els dies festius de les treballadores", provocant que "hi hagi dies que només hi ha 2 o 3 treballadores, que fan tot el que poden per realitzar la neteja de les habitacions dels malalts". És a dir que "la neteja que realitzen és de supervivència", centrant-se en banys i la corresponent a les altes dels pacients; i no es poden "permetre el luxe" de realitzar la neteja de les habitacions i espais comuns amb la regularitat que convé en un centre sanitari, segons ha explicat el comitè d'empresa del centre hospitalari en la nota esmentada. 

El comité d'empresa critica aquesta situació i adverteix que la neteja d'un hospital "ha de ser el màxim de rigorosa per evitar al màxim la transmissió i contaminació per bacteris, virus, etcètera". Els treballadors del centre berguedà han exposat la seva preocupació i han assenyalat que "no tota la culpa és de l'empresa ISS", sinó també "de la direcció de l'hospital Sant Bernabé que permet que això succeeixi". 

Inspeccions de sanitat al servei de càtering i al bar

A més, en la carta, els treballadors també fan incís en el servei de càtering i del bar, que són igualment concessió de l'empresa ISS. En aquest sentit, expliquen que s'han emès diverses queixes i hi ha hagut inspeccions de sanitat. Al servei de càtering i bar, "hi ha problemes que també segueixen sense solucionar-se, com ara [l'estat de] les plates i recipients on es serveix el menjar als usuaris", corroboren. "Cal recordar que ambdós contractes, tant el de neteja com el de càtering, es troben en situació de pròrroga", afegeixen els membres de la plantilla de l'hospital. 

CARTA ÍNTEGRA del Comitè d'empresa de l'Hospital Sant Bernabé de Berga. 
Arxivat a