La Fira de Sant Martí de Puig-reig recupera la desfilada de moda i reforça l'aposta cultural

Un centenar d'expositors ompliran el recinte firal que se situarà al carrer Llobregat, al carrer Major, al carrer Pau Casals i a la plaça Mestre Badia

07 de novembre del 2018
Actualitzat el 12 de novembre a les 14:41h
Els regidors Jesús Subirats, Alba Santamaria i Josep Campos en la presentació dels actes de la Fira de Sant Martí.
Els regidors Jesús Subirats, Alba Santamaria i Josep Campos en la presentació dels actes de la Fira de Sant Martí. | Pilar Màrquez Ambròs
La Fira de Sant Martí arriba a Puig-reig aquest cap de setmana amb un programa replet d'activitats comercials, musicals i culturals. El centre de Puig-reig s'omplirà amb un centenar d'expositors, entre comerços, artesania, indústria i concessionaris de vehicles. La fira obrirà portes dissabte a les 10 del matí. El recinte firal ocuparà el carrer Llobregat, el carrer Major, el carrer Pau Casals i la plaça Mestre Badia. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Campos, ha explicat que el certamen recupera la desfilada de moda una dècada després que es deixés de fer. La cita serà diumenge a dos quarts de 5 de la tarda a la plaça de la Creu. "Hi participaran gairebé tots els comerços al poble i, el fet de fer-se a l'exterior, servirà per crear ambientació", ha valorat Campos. 

La cultura i la música protagonitzarà bona part de les activitats paral·leles de la fira. El regidor de Cultura, Jesús Subirats, i la regidora de Festes i Joventut, Alba Santamaria, han posat l'accent en dues propostes concretes que suposen també una novetat respecte anteriors edicions. Per una banda, s'estrena la nova cançó del ball de nans, amb arranjament del músic Xavier Guitó. S'interpretarà en viu per primera vegada en la 37a Trobada de Gegants i Cercavila de diumenge a les 11 del matí. La banda de l'Escola de Música de Puig-reig serà l'encarregada de tocar-la en directe. Segons ha explicat Jesús Subirats, els veïns i veïnes de Puig-reig ja van poder gaudir d'aquesta peça per Festa Major, però en aquella ocasió estava enregistrada i es va poder escoltar a través d'uns altaveus. 

D'altra banda, la Polifònica de Puig-reig continua celebrant els actes del seu cinquantenari. En aquesta ocasió, actuarà al costat del cor Ateneo Chamber Singers de Filipines, "un dels millors cors del món", ha assegurat Subirats. L'actuació serà diumenge a les 7 de la tarda al Pavelló d'Esports del municipi. L'entrada a taquilla costarà 13 euros i anticipada es pot comprar a 10 euros al web de TicTac Tiquet i a Iglesias Fotògrafs. 

La proclamació del pubillatge

La proclamació de la Pubilla, l'Hereu, la Dama i el Fadrí 2018-2019 es celebrarà dissabte a les 8 del vespre, al pavelló d'esports. Els noms que escullen les entitats del poble ja s'han donat a conèixer. Es tracta de Júlia Medina Mora, que serà pubilla, Miquel Sayós Bigas, que assumeix el càrrec d'hereu, i de Queralt Montañà Serra i Esteve Mendoza Ranz, Dama i Fadrí, respectivament. Segons ha assenyalat Alba Santamaria, l'acte es celebra enguany en el seu format més tradicional però amb un atractiu per al públic que podrà participar en un joc a partir del qual se'ls plantejaran i hauran de respondre preguntes sobre el municipi. 

Entre les activitats clàssiques de la Fira de Sant Martí, es manté el vermut de Sant Martini, a càrrec dels bars i restaurants del poble i l'actuació del grup &Swing, a la plaça Mestre Badia, diumenge de 12 del migdia a 2 de la tarda. També se celebra el 40è Concurs de Pintura Ràpida, a partir de les 8 del matí de diumenge a l'antiga biblioteca de la Plaça Nova. 

La Festa de Sant Martí és la festa patronal de Puig-reig i se celebra el cap de setmana més proper a l'onze de novembre. És una fira destinada al comerç, amb exposició de productes, artesania, indústria i vehicles durant tot el cap de setmana, organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, juntament amb l’Ajuntament.

Consulta el programa d'actes de la Fira de Sant Martí 2018.