Puig-reig obre al trànsit la variant nord que portava tres mesos tancada per la caiguda de pedres

S'estudia un possible acord pel qual la Diputació assumiria el cost de manteniment d'aquesta via, sempre que el consistori es quedi la titularitat del carrer Pau Casals, que forma part de la BV-4131

07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 23:55h

La circumval·lació nord de Puig-reig queda tancada al trànsit fins que la Generalitat hi hi actuï. Foto: Ajuntament de Puig-reig


Puig-reig ha obert aquesta setmana al trànsit la circumval·lació nord del municipi després de portar tres mesos tancada. La via va quedar restringida al trànsit a l'agost per la caiguda de pedres i terra del talús. Així ho han explicat fonts de l'equip de govern de Puig-reig, que han confirmat que el divendres a la tarda es va rebre "l'informe tècnic de la Generalitat que dona llum verda a l'obertura" de la carretera. Segons les fonts consultades, "l'informe assegura que la carretera es pot obrir amb precaucions". En aquest sentit, els operaris de l'empresa Cedinsa per encàrrec de l'àrea de Carreteres de la Generalitat treballen aquesta setmana en el sanejament del talús. 

L'informe remès a l'ajuntament està fet pels tècnics que van visitar la via a finals d'agost per fer-ne una valoració, fa més de dos mesos. "En principi el vial ja queda obert", han informat. Des de fa mesos hi ha hagut converses a tres bandes des de la Generalitat, Diputació i l'Ajuntament de Puig-reig per tal que el consistori no hagi d'assumir amb les seves finances el manteniment del vial. Sobre la taula, hi ha la proposta que la Diputació assumeixi aquest manteniment, perquè es tracta d'una via d'enllaç entre dues vies de la institució provincial com són la BV-4131 i la C-1411z. A canvi, l'ajuntament es quedaria la titularitat del carrer Pau Casals que continua sent de Diputació de Barcelona. L'acord encara no està tancat. 

No és la primera vegada que la circumval·lació nord, coneguda també com la variant del polígon de Cal Sala, presenta problemes. La carretera ja va restar tancada l'any 2016, motiu pel qual la Generalitat ja va tenir que actuar-hi i col·locar-hi xarxes. 

 
Arxivat a