Porta a porta

Berga recull 57 tones de brossa el cap de setmana abans de l'inici del porta a porta

La xifra habitual en el mateix període de temps és d'unes 26 tones

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 7 de novembre de 2018 a les 13:01 |
Contenidors al carrer de Vilada divendres al vespre. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Berga va llençar el doble de rebuig del que és habitual durant el cap de setmana previ a la implantació del porta a porta. L'empresa concessionària del servei, Tractaments Ecològics, va recollir 57 tones de brossa, segons fonts consultades. La xifra d'un dissabte i diumenge qualsevol és d'unes 26,5 tones. 

Rentadores, sofàs, matalassos, bosses repletes d'escombraries de tota mena i, fins i tot, vàters, van acumular-se en punts de la ciutat on abans hi havia els contenidors. El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs ha valorat amb bona nota la implementació del nou sistema. Francàs ha admès que la nota negativa de l'estrena del porta a porta van ser aquelles persones que van decidir deixar bosses al costat de papereres i també als punts on fins ara hi havia contenidors. A més, s'ha mostrat convençut que, els dies previs a la posada en marxa del nou sistema, "hi ha ciutadans que han aprofitat per treure al carrer coses que feia temps que guardaven a casa", motiu pel qual va generar-se molt més rebuig. Tant Francesc Xavier Francàs com el regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, han advertit que si els incívics persisteixen en abandonar brossa, s'aplicaran sancions. 


Els contenidors de rebuig (els de color verd fosc) van treure's definitivament dels carrers de Berga la matinada de dissabte a diumenge. Els dies previs van retirar-se de la via pública els contenidors de recollida selectiva i orgànica. Durant les primeres hores sense contenidors van generar-se imatges ben peculiars com la de rentadores abandonades al carrer de Vilada. Els darrers dies, al lloc on abans hi havia els contenidors, s'han seguit veient bosses de brossa, encara que la quantitat ha anat disminuïnt. 

 

Participació