Avià es bolca per rebre el quíntuple campió del Dakar Marc Coma

Coma considera que haurà de valorar "molt bé" el salt a les quatre rodes

Aida Morales
25 de gener del 2015
Actualitzat a les 21:03h
Marc Coma amb la seva dona i el seu fill a la rebuda que li ha organitzat Avià
Marc Coma amb la seva dona i el seu fill a la rebuda que li ha organitzat Avià | Aida Morales

El pilot d'Avià, Marc Coma, arriba amb el seu fill Foto: Aida Morales


Centenars de persones han plantat cara a les fortes ratxes de vent i s'han aplegat aquest diumenge a la plaça de l'Ateneu d'Avià per rebre a Marc Coma, que amb la victòria d'aquest darrer Dakar 2015 ha sumat el seu cinquè trofeu del ral·li més dur del planeta. L'espera ha començat cap a quarts de 12 del migdia. En aquest moment, una desfilada de motos encapçalada per Coma ha sortit de l'església de Santa Maria d'Avià, per arribar davant de l'Ajuntament, on tothom l'esperava. El pilot d'Avià ha entrat a la plaça acompanyat pel seu fill de tres anys i, d'entrada, ha deixat tothom bocabadat després de baixar tota una renglera d'escales sobre el vehicle. 

Coma, fill predilecte del municipi, és una persona reconeguda i estimada al Berguedà. Per això, diversos nens i nenes de l'escola d'Avià han volgut regalar-li una pancarta plena de dibuixos, que a causa del fort vent no s'ha pogut penjar a la façana de l'Ajuntament, i el consistori també l'ha homenatjat amb una fotografia que, durant l'acte, ha estat penjada a la sala de l'Ateneu. Des d'allà, Coma s'ha adreçat a tot el públic afirmant que la victòria és de tots. El pilot d'Avià ha volgut donar les gràcies a tot l'equip, al poble “que m'ha vist a créixer” i, en general, a tots els que han fet possible una cosa “que no ens haguéssim imaginat mai”. En aquest sentit, ha afirmat que farà allò que li sigui possible per “ser el referent” dels més petits i, respecte del seu possible salt a les quatre rodes, s'ha mostrat prudent: “Esperem que en un futur això no s'acabi aquí; no sé si aniré amb cotxe, si continuaré amb moto, m'ho he de pensar molt bé perquè és una decisió important”. Davant d'això, la decisió dels avianesos i berguedans ha estat clara. “Moto, moto”, s'ha pogut escoltar diverses vegades a la sala, que ha quedat totalment repleta de gent.

 
En aquest aspecte, i en l'atenció als mitjans, l'avianès ha manifestat que “tots els reptes són molt bonics”, i tant lluitar per un sisè Dakar com saltar a les quatre rodes és una cosa que li fa “il·lusió”. No obstant això, té clar que, si es llança al cotxe, “no hi ha volta enrere, la moto s'ha acabat per sempre”. 

Durant tot l'acte, Coma ha estat acompanyat per un dels seus entrenadors personals, el berguedà Pau Bartoló, així com d'autoritats i de l'expilot de motociclisme Àlex Crivillé. Però de qui no s'ha separat ni un instant, ha estat del seu fill de tres anys. “El meu fill encara no sap ben bé què és tot això, em veu a la tele i sap que el pare va amb una moto”, ha explicat, però el més important, per a ell, és que “el fill et dóna una perspectiva més àmplia de les coses”, un fet que afirma que l'ha fet madurar. 

Acte seguit, centenars de persones s'han pogut acostar a Coma per fer-se fotografies amb ell, la motocicleta -que ha restat aparcada al mig de la sala de l'Ateneu durant tot l'acte-, amb el trofeu i el casc, en un gest de familiaritat que el pilot d'Avià ha transmès al poble, a la comarca i a tot Catalunya. 

Pel que fa a la seva rutina més immediata, però, el pilot afirma que, ara, del que té més ganes, és d'estar a casa “amb la gent de sempre, amb els amics i aficionats”, gaudir del triomf i començar a planificar molt bé la nova temporada que l'espera: “En portem cinc, ni en el millor dels meus somnis”, ha afirmat.

El el darrer Dakar, Coma va quedar primer amb una diferència de gairebé 17 segons del segon classificat, Paulo Gonçalves, després de recórrer 9.295 quilòmetres per l'Argentina, Xile i Bolívia.
 

GALERIA DE FOTOS de la rebuda de Marc Coma 

 

Marc Coma i el seu fill a l'escenari de l'Ateneu d'Avià Foto: Aida Morales