El Fixa’t celebra el 10è aniversari

El cicle cinematogràfic s'inaugura aquest dimarts amb la projecció de 'Vides', el documental sobre les memòries de 10 avis i àvies de la Residència Sant Bernabé

Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:53h
Un fotograma del documental 'Vides'.
Un fotograma del documental 'Vides'. | Pi3B Produccions
El Cicle de Cinema Social del Berguedà arriba a les 10 edicions aquest novembre. El Fixa't té per objectiu provocar debat i reflexió al voltant de temes d'actualitat des d'una perspectiva crítica i social, així com fomentar l'interès per la cooperació, la convivència, la cohesió social i la promoció dels Drets Humans i el coneixement d’altres realitats. La inauguració del cicle d'enguany serà aquest dimarts a les 6 de la tarda, al Teatre Patronat. S'hi farà la presentació del programa d'enguany i s'hi projectarà Vides, el documental que tracta sobre l'envelliment, la memòria històrica i el Berguedà i que repassa la vida de 10 avis i àvies de la Residència Sant Bernabé. 

El Fixa't és un projecte organitzat pel Consell Comarcal del Berguedà, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Berga, i també hi col·laboren la Productora Pi3b i l'Associació cinematogràfica 9i5 mm. Els últims anys s'hi han vinculat entitats com Associació Pro-disminuïts psíquics del Berguedà, ASFAM i la Residència Sant Bernabé. Les projeccions, que es faran al Teatre Patronat s'acompanyen sempre d'un debat posterior i un tast gastronòmic que permet conèixer els restauradors de la comarca. 

Les pel·lícules escollides d'enguany són l'exitosa Campeones (que representarà l'estat espanyol als Òscar), sobre diversitat funcional, inclusió social i superació personal, i que es podrà a Berga veure dijous 8 de novembre; El insulto, un film sobre relacions internacionals, convivència i refugi, que es projectarà a la ciutat dijous 15 de novembre; La Estacion de las Mujeres sobre empoderament, justícia i feminisme, i que es podrà veure el dimecres 22 de novembre; i la Muerte del Senyor Lazarescu sobre la sol·litud, la salut i el sistema sanitari, dimecres 29 de novembre. En tots els casos, el passi dels films començarà a dos quarts de 9 del vespre. Quant a l'acompanyament gastronòmic del final, s'hi podrà tastar, respectivament, papas arrugades i vi, kibbe amb salsa de iogurt, arròs amb verduretes i mici (un plat tradicional de la cultura romanesa) i vi, sempre plats que tenen relació amb algun dels factors de la pel·lícula. Les entrades (amb tast) tindran un cost de 5 euros. 
 
Fixa't Xics
 
El Fixa't Xics és una pota del projecte que es va iniciar l'any 2017 i que pretén treballar aspectes socials al públic infantil i familiar. Tindrà de nou dues sessions: a Bagà al Palau de Pinós i a Puig-reig a la Biblioteca Guillem de Berguedà. El 10 i el 24 de novembre, respectivament. La pel·lícula que es podrà veure és El Bosc de Haquivaqui, que busca fomentar la solidaritat, cooperació i ajuda mútua entre els petits espectadors.
 
Fixa't Jove
 
Tal com es va iniciar fa set edicions, el Fixa't arriba als instituts: es tracta del Fixa't Jove, que pretén acostar el cinema i la reflexió social als més joves de la comarca. Amb aquesta voluntat tots els joves de 3r ESO de tots els centres de la comarca miraran un audiovisual sobre diversitat funcional i podran debatre després amb la visita de persones que tenen discapacitat psíquica de l'Associació Pro-disminuits psíquics del Berguedà.

L'objectiu d'aquest any és fomentar el respecte a la diversitat, fomentar la convivència i l'empatia cap a les persones entenem que totes funcionem de maneres diverses, però és aquesta diversitat que ens enriqueix.

Consulta aquí el programa del cicle Fixa't.
Arxivat a