Es ven la casa natal de mossèn Josep Armengou a Berga

A l'edifici no hi ha cap placa que recordi la figura de l'eclesiàstic i escriptor berguedà, si bé sí que se'n va posar una a la plaça de Sant Joan

06 de novembre del 2018
Actualitzat el 07 de novembre a les 19:29h
Casa natal de mossèn Armengou.
Casa natal de mossèn Armengou. | Cedida
Mossèn Josep Armengou i Feliu, escriptor, música i eclesiàstic català, va néixer al carrer Major de Berga el 18 d'octubre de 1910. A Berga va escriure bona part de la seva obra, també el seu llibre Justificació de Catalunya (1958). Actualment, la casa on va néixer i on la seva família tenia un obrador de sastreria està a la venda. Segons fonts coneixedores, a la casa no hi ha cap placa que recordi la seva figura, si bé sí que se'n va posar una a la façana de l'església de la plaça de Sant Joan, a pocs metres d'aquest edifici. 

Mossèn Armengou va escriure nombrosos textos de teoria política i sobre el cas català que van tenir un ressò generalitzat entre la diversa intel·lectualitat catalana i els polítics catalans opositors a la dictadura franquista i, de fet, al seu voltant es va aplegar un nucli important de polítics, també a la mateixa ciutat de Berga. Armengou va mantenir un exhaustiu seguiment de l’actualitat berguedana a partir del qual l'any 2012 va poder-se públicar el dietari inèdit Crònica Menuda de la Ciutat de Berga (1948-1975) que recull els esdeveniments quotidians de la població durant els anys de postguerra i el franquisme. 

L'edifici de 400 metres quadrats, que es troba al número 51 del carrer Major, té tres pisos i la botiga que antigament era l'obrador de sastreria. 
Arxivat a