Les associacions de veïns de Berga demanen no llençar brossa a les voreres

També reclamen al consistori que netegi ràpidament les zones i eviti l'acumulació de deixalles en el primer dia de la implementació del porta a porta

Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:41h
Brossa al lloc on fins ara hi havia els contenidors, al carrer Barcelona de Berga.
Brossa al lloc on fins ara hi havia els contenidors, al carrer Barcelona de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Les Associació de Veïns de la ciutat de Berga han fet aquesta tarda una crida al civisme per tal de demanar a la població que "faci el possible per fer bé el porta a porta, utilitzar els cubells i bosses reglamentàries i, sobretot, no deixar bosses a les voreres, paperes i zones on hi havia els contenidors". En un comunicat, les entitats veïnals també han reclamat a l'Ajuntament de Berga que "faci netejar ràpidament les zones on hi havia els contenidors, on s'hi ha acumulat terra i algunes deixalles". El text el signen les associacions de veïns dels barris i nuclis de Casampons, el Tossalet, la Font del Ros, Cal Rosal, els Quatre Barris, Santa Eulàlia, la Valldan, el Parany, els Pedregals, Capdamunt de la Vila, Carrer de la Pietat, Serra de Noet i Bellesguard. 
 
Les diverses associacions de veïns de la ciutat recorden a la població que poden resoldre qualsevol dubte dirigint-se a l'oficina d'informació del porta a porta que s'ha posat en marxa als baixos de l'ajuntament. De fet, les associacions de veïns insten a l'Ajuntament de Berga a obrir l'oficina d'informació del porta a porta cada dia matí i tarda per poder resoldre els dubte. A més, també volen que es destini un telèfon d'informació. Ara mateix l'oficina està oberta dilluns i divendres (matins de 10 a 1) i dimecres (tardes de 4 a 7). La capital del Berguedà, amb 16.000 habitants, s'ha convertit aquest dilluns en la primera ciutat de Catalunya en implementar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Amb nivells de recollida del 30%, s'espera passar al 80%.

"Creiem que qualsevol canvi necessita esforç per part de totes i tots i demanem a les veïnes i veïns de Berga que s'hi esforcin i que no deixin brossa al carrer; que segueixin el calendari marcat per a baixar la brossa davant de la casa o bloc de pisos i que respectin els horaris i la via pública", han expressat les entitats veïnals.
Arxivat a