Saps com funciona la recollida de voluminosos? I la deixalleria mòbil?

A Berga la deixalleria mòbil serà fixa en un punt del qual s'informarà, però a mitjà termini podria estudiar-se que passi per diversos indrets

Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat el 06 de novembre a les 0:27h
Un sofà al carrer en una imatge presa aquest vespre a Berga.
Un sofà al carrer en una imatge presa aquest vespre a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs

Un moble al carrer en una imatge presa aquest vespre a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'arrencada del sistema de recollida de residus porta a porta en dotze municipis del Berguedà ha generat dubtes a la ciutadania. Alguns dels quals van intentar resoldre's en xerrades com la que Berga va acollir divendres passat al Casal Cívic. Una de les preguntes que van sorgir en aquesta trobada va ser la del funcionament de la deixalleria mòbil i la recollida de voluminosos. Però com funcionen ambdós serveis?

La deixalleria mòbil és un vehicle itinerant on es poden portar els residus especials o perillosos que no podem dipositar amb les cinc fracciones ordinàries, com per exemple, olis, bombetes i fluorescents, pintures i vernissos, petits electrodomèstics, roba i calçat, piles o medicaments. Consulta aquí el calendari de la deixalleria mòbil al Berguedà. Segons ha explicat en els últimes dies el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, a Berga, la deixalleria mòbil serà fixa en un punt del qual s'informarà, però a mitjà termini podria estudiar-se que passi per diversos punts. 

Mobles i electrodomèstics

La recollida de voluminosos, com per exemple, mobles i electrodomèstics, s'ha de sol·licitar amb una trucada prèvia al 660 411 398 o a través del formulari web de triem.cat. Segons fonts de l'empresa Spora, els residus voluminosos s'han de deixar al portal el màxim de desmuntats possibles, un cop que s'hagi demanat que vinguin a recollir-los.

L'Ajuntament de Berga ha situat de forma provisional el punt d'oficina del porta a porta a la recepció de l'Ajuntament. Mentrestant, l'entrega dels kits i la reposició del material es portarà a terme al Mercat Municipal de Berga fins al 8 de novembre, d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda.