Montse Picanyol i Marc Mascarill triomfen al Trail Els Tossals

Picanyol torna a guanyar la prova de l'Espunyola després de vèncer el 2017 en la distància llarga

Roger Castillo
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:29h
Montse Picanyol, campiona del Trail Els Tossals 2018
Montse Picanyol, campiona del Trail Els Tossals 2018 | Josep Maria Montaner
Aquest diumenge s'ha disputat a l'Espunyola una nova edició del Trail Els Tossals, segona cita del Campionat Maqui d'enguany. Enguany la prova constava d'un únic recorregut de 14 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu pels paratges naturals del Berguedà. El jove Marc Mascarill i la veterana Montse Picanyol han estat els dos vencedors del Trail.

Montse Picanyol ha estat la primera dona en creuar la línia d'arribada amb un temps d'1:36.58 i ha ratificat la seva condició de favorita després de vèncer l'any passat la cursa llarga de 24 quilòmetres. Picanyol competeix en categoria de veterana però continua engreixant el seu palmarès. El passat mes d'octubre es va endur el triomf de la cursa de 54 quilòmetres del Trail del Bisaura i aquest 2018 també ha guanyat el Molló Trail (33 km) o bé el Trail3Comarques (25 km). Sophie Gibbens (1:43.23) i Marta Belío (1:43.42) han completat el podi.
 

Marc Mascarill, campió del Trail Els Tossals 2018 Foto: Josep Maria Montaner


En categoria masculina la cursa s'ha decidit al darrer metre amb un frec a frec apassionant entre Marc Mascarill i Josep Rovira resolt a favor del primer per un sol segon de diferència. Mascarill (1:19.19) i Rovira (1:19.20) han vist com Marc Vilà (1:19.37) completava un podi molt ajustat pocs segons després de creuar la línia de meta.

El Trail Els Tossals forma part del Campionat Maqui, el circuit que uneix curses d'entre 10 i 15 km del Bages i el Berguedà emulant la vida als boscos de desenes de maquis actius a la zona als anys 40 i 50 dels segle passat. Després de disputar-se la cursa de Castelltallat i el Trail Els Tossals, la cursa de muntanya Bell Race programada pel 25 de novembre serà la que determinarà els guanyadors de la general.
 

Un dels participants al Trail Els Tossals 2018 en plena cursa i amb Montserrat a l'horitzó Foto: Josep Maria Montaner