Dilluns de pluja, tempestes i neu

Les precipitacions avançaran de sud a nord i seran localment abundants

Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:53h

Sol i núvols al Cadí, aquest diumenge al matí, des de Vallcebre. Foto: Emili Vilamala


Dilluns amb notable canvi de temps que portarà pluja, tempestes i neu a cotes altes. Les precipitacions avançaran de sud a nord al llarg de la jornada i seran localment abundants. La inestabilitat es mantindrà de cara a dimarts i s'espera una setmana més aviat fresca.

Les primeres precipitacions començaran entre les 9 i les 11 de matí a l'extrem sud del Principat. També podrà ploure en punts del vessant sud del Pirineu. Progressivament, aniran avançant de sud cap a nord i acabaran afectant la pràctica totalitat de les comarques catalanes. En el cas del quadrant nord-est, on es poden mantenir fins demà, no arribaran fins a la tarda-vespre.

En punts del Prepirineu, del Pirineu, la serra de Prades, el Montseny i altres punts del Prelitoral es poden acumular fins a 50-70 litres. De fet, a les comarques litorals i prelitorals és on pot ploure amb més intensitat i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de risc per pluja intensa.

La cota de neu començarà alta –per sobre els 2.000 metres- però al final del dia es pot situar als 1.500. Demà, encara pot baixar una mica més fins als 1.300. L'acumulació de neu pot tornar a ser notable i en alguns punts del vessant sud del Pirineu i del Prepirineu superar els 30-40 centímetres de neu nova.

Avís per intensitat de pluja (migdia-tarda)

- Barcelonès
- Valles Occidental
- Baix Llobregat
- Alt Penedès
- Baix Penedès
- Garraf
- Tarragonès
- Alt Camp
- Baix Camp
- Priorat
- Ribera d'Ebre
- Baix Ebre
- Montsià

Avís per intensitat de pluja (vespre-nit)

- Garraf
- Alt Penedès
- Baix Llobregat
- Barcelonès
- Vallès Occidental
- Vallès Oriental
- Maresme
- Selva