El PSC del Berguedà assenyala que les pintades són «el preu» que paguen «per intentar rebaixar la tensió»

El primer secretari de la formació a la comarca, Joan Torra, considera que l'acció és pròpia de col·lectius "de caire radical i extremista" i ho atribueix "a una minoria"

03 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:37h
Pintades a la seu del PSC de Berga.
Pintades a la seu del PSC de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El PSC del Berguedà ha lamentat les pintades que han aparegut a la seva seu a la ciutat de Berga. El primer secretari del PSC a la comarca, Joan Torra, ha recordat que "fets com aquest han passat altres vegades, a la seu del PSC de Berga, però també a altres seus socialistes". En aquest sentit, Torra ha expressat que "aquest és el preu que paga el PSC per contribuir a intentar rebaixar la tensió", principalment, entre partits "situats a l'extrema esquerra i a l'extrema dreta".  Segons Torra, l'atac amb pintura també respon al fet que "el PSC sempre ha tingut com a prioritat governar per a tothom". 

Joan Torra ha volgut apuntar que "la pintada s'equivoca", en el sentit que "va dirigida al PSOE" i que "el PSC és el PSC". A més, creu que "culpabilitzar" els socialistes, "directa o indirectament de l'1 d'octubre, està fora de lloc" perquè "no és qui governava en aquell moment". El primer secretari de la formació a la comarca ha assegurat que l'1 d'octubre "no és altra cosa que l'escenificació d'un fiasco que té com a protagonistes Carles Puigdemont, com a president de Catalunya, i Mariano Rajoy, com a president de l'estat espanyol". 

Joan Torra ha condemnat qualsevol tipus d'atac o pintada en seus de partits polítics. "Qualsevol pintada a qualsevol seu, sigui un partit més o menys conservador o progressista, és una aberració", ha dit. "En aquest error només hi cauen els col·lectius de caire radical i extremista", ha afegit.

Torra no ha volgut donar-hi més importància. "És una repetició de fets que s'han donat altres vegades, crec que el PSC es troba en una bona línia, que és una línia de seny, d'intentar buscar el millor per Catalunya, i respectar les lleis, els reglaments", ha detallat. "En aquest aspecte, es parla molt de la constitució, però també és important respectar l'Estatut de Catalunya i el reglament del Parlament, que es van aprovar en el seu dia per una majoria important, molt més important que les majories actuals", ha comentat Torra. "Hauríem de fer una autocrítica tots en aquest sentit, i valorar-ho de nou", ha expressat.

Sobre les pintades a la seu, Joan Torra ha explicat que "en principi" les pintades "tenen la importància que tenen". Malgrat que, després de les pintades de 2017, el PSC del Berguedà va explicar que estudiava denunciar l'acció a la fiscalia, Torra ha considerat aquesta vegada que "no seria positiu denunciar-ho", perquè "no sabem exactament quin col·lectiu ho fa; si és un col·lectiu legalitzat o un grup minoritari, que crec que és el cas". 
Arxivat a