Els carrers més estrets del barri vell de Berga no tindran servei de recollida al portal

Els veïns hauran de caminar uns metres per deixar bosses i bujols després de la implantació del porta a porta | Algunes vies afectades són el carrer Agricultura, les Voltes de Pau Claris, la Pujada del Castell o el carrer de Vilada

03 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:50h
Contenidors al carrer de Vilada aquest divendres al vespre, on s'ha acumulat brossa pocs dies abans del porta a porta.
Contenidors al carrer de Vilada aquest divendres al vespre, on s'ha acumulat brossa pocs dies abans del porta a porta. | Pilar Màrquez Ambròs
Últimes hores abans de la implantació del porta a porta a Berga. La capital del Berguedà es convertirà, aquest diumenge al vespre, en la ciutat de Catalunya més gran que implementa aquest sistema de recollida de residus. Els veïns dels carrers més estrets del barri vell han estat informats els darrers dies que el porta a porta no hi arribarà. Els vehicles de recollida no passen per aquestes vies i, per tant, els veïns hauran de caminar uns metres fins a zones accessibles on poder deixar-hi les escombraries.

El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha explicat a NacióBerguedà que la informació s'ha fet arribar a la població afectada. En cadascun dels punts s'ha penjat un cartell on s'informa que no hi haurà servei al portal i, per això, caldrà que els cubells i bosses es dipositin al lloc de pas més proper. Per exemple, els veïns del carrer Agricultura, han de deixar els bujols de l'orgànica i les bosses del porta a porta a la plaça Maragall o bé al carrer Castellar del Riu. Els del carrer de Vilada i la Pujada del Castell, ho deixaran al carrer de la Pietat. 

Escútia ha explicat que, en la seva majoria, es tracta de carrers amb pocs portals. Si bé ha admès que el fet d'haver de traslladar el cubell, i després recuperar-lo, pot suposar certa incomoditat als veïns. "És un inconvenient que no hi haurà amb les bosses dels envasos, el paper i el cartró,  malgrat que només hauran de traslladar-ho uns metres", ha explicat. 

Entre els carrers afectats hi ha el carrer Agricultura, el carrer i la travessia de Vilada, la Pujada del Castell, les Voltes de Pau Clarís, o fora del nucli històric, el carrer Maixerí. 

Amb la intenció de resoldre dubtes, una quarantena de veïns van assistir aquest divendres a l'última de les reunions que es va oferir al Casal Cívic. Van sorgir-hi diverses qüestions i neguits, entre els quals quina serà l'àrea d'emergència de les persones que havien escollit la zona de l'Escola Xarxa, un tema que encara no està resolt, i el repartiment de cubells als grans productors. 
 

Eloi Escútia resolent dubtes en una trobada amb ciutadans al Casal Cívic, aquest divendres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El 4 de novembre el porta a porta començarà a Berga, Vilada i Avià, després que fa quinze dies el sistema s'implantés ja en nou municipis de la comarca: Bagà, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Olvan, Casserres, Puig-reig i Gironella. 

Entrega de material

El repartiment de bujols i bosses per al porta a porta s'ha realitzat les dues últimes setmanes a la ciutat amb bons resultats, malgrat les cues. Segons fonts del consell comarcal, el 2 de novembre al matí s'havien repartit un total de 6.883 kits. Aquest dissabte hi ha previst acabar el repartiment als blocs de pisos. 
Arxivat a