DIGUES LA TEVA

A propòsit de l’Hospital Comarcal i del TAC

"El grup d'ICV a l'Ajuntament de Berga, ha advertit reiteradament, a qui ho ha volgut escoltar, la necessitat d'adquirir un TAC nou, no només per què l'actual estava obsolet, sinó també per les contínues i reiterades avaries"

| 02/11/2018 a les 16:58h
Especial: Digues la teva!
Arxivat a: Municipis
Un pacient fent-se un TAC.
Un pacient fent-se un TAC. | InnovHealth
Un cop feta l'autocrítica per gairebé tothom (l'equip de govern, la presidenta del patronat, alguns patrons i jo mateix), voldria fer arribar a tots els berguedans i berguedanes, la meva opinió sobre tot el que fa referència a la gestió de l'Hospital i el tema del TAC.

Cal recordar, que al programa de la CUP portaven (si assolien el govern de l'Ajuntament) el canvi a la direcció de l'hospital només arribar a l'alcaldia. Ara llegeixo amb sorpresa que, com era un tema molt complex, han necessitat tres anys i mig per entendre el funcionament d'aquest servei sanitari.

Encara recordo, quan estaven a l'oposició (aleshores governava CiU) des de "La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Berguedà" de la qual jo també formava part, l'aposta clara i contundent per part de la CUP era canviar la forma jurídica de l'hospital, en favor d'una cooperativa de treballadors. Aquesta opció va ser desestimada per tots els integrants de la Plataforma i es va optar per defensar que passés a ser gestionat directament pel Departament de Salut. Des de la Plataforma s'iniciaren les primeres reunions amb el departament; fruit d'aquestes gestions, el juny del 2017 l'aleshores conseller de Sanitat Toni Comín fa una aposta clara per una empresa pública gestionada pel Catsalut, que es faria realitat al juny d'enguany com a molt tard. A un servidor, li dona la sensació que “tot ha estat un èxit i un treball exclusiu d’aquest equip de govern”.
 
He sigut treballador de l'HSB durant 26 anys (actualment en excedència), per tant crec que sóc coneixedor del món sanitari. Com a patró de l'entitat, vaig posar al servei del Patronat reiteradament la meva experiència i coneixements en salut, tant la presidenta/alcaldessa com el patronat van obviar aquest oferiment.
 
Voldria recordar que el nostre Grup Parlamentari d’ICV va entrar una resolució al Parlament de Catalunya al 2015 en la qual es demanava que el Departament de Salut gestionés el Centre Sanitari i adquirís un nou TAC. Aquesta resolució fou rebutjada pel PDeCat, qui aleshores com ara, era qui governava.

D'altra banda, si parlem del TAC (servei imprescindible per a la Comarca i per qualsevol hospital) el grup d'ICV a l'ajuntament de Berga, ha advertit reiteradament, a qui ho ha volgut escoltar, la necessitat d'adquirir un TAC nou, no només per què l'actual estava obsolet, sinó també per les contínues i  reiterades avaries, que en els últims anys ha tingut el TAC.
 
He demanat per activa i per passiva, tant a la gerència del centre com a la presidenta, informació sobre el cost d'aquestes reparacions que es remunten al 2016 i han sigut constants fins a juliol de 2018. Mai se m'ha donat resposta ni se m'ha fet arribar cap import (segur que molts usuaris recordaran quantes vegades se'ls hi ha ajornat el dia de la prova per avaria). Com que no es convocava el patronat de l'hospital, alguna vegada he tret el tema en precs i preguntes en el ple de l'Ajuntament, no se m'ha donat resposta per què "no era el lloc per parlar d'aquest tema". Per tant no et queda més remei que aprofitar qualsevol ocasió, per parlar i demanar solucions. En aquestes contades ocasions se m'ha assegurat, i altres portaveus ho recordaran, que l'opció del lloguer ja estava en marxa i que ben aviat es posaria en funcionament, és més, la data límit era últims d'octubre (recordo als lectors que estem a novembre).
 
En declaracions recents a un mitjà local de comunicació, la directora d’Infermeria del centre ha assegurat que el lloguer tindrà un cost molt semblant al que té, traslladar els malalts a l’hospital d’Althaia. Si agafem aquesta idea, el cost aproximat està entre 15 i 20 mil euros mensuals, si anem més enllà, de juliol 2018 a març 2019, la xifra es pot aproximar a 180.000 euros. D’aquesta despesa se’n farà càrrec l’hospital Comarcal Sant Bernabé de
Berga.

Sembla ser que hi ha 3 empreses interessades en l’adjudicació del lloguer, i aquí rau la meva desconfiança, donat que a data d’avui, encara no s’ha decidit quina empresa serà i quan començarà el lloguer. 
 
No m'agradaria acabar sense parlar de la gerència del centre. La figura del gerent no deixa de ser la d'un tècnic (el de màxima confiança i responsabilitat, designat pel Patronat). Entre les seves funcions està la de representar a la institució davant de la resta d'administracions públiques i privades. És en aquesta funció on crec que hi ha un desistiment de funcions per part del gerent envers la directora d'Infermeria. La qual concentra diferents i molt variats departaments dins del centre. Coneixent personalment a la directora d'Infermeria, no dubto de la seva capacitat, però sí que es fa estrany aglutinar en una sola persona tantes funcions i responsabilitats.
 
No voldria deixar d’agrair públicament a tots els treballadors del centre la seva dedicació, esforç i compromís en el dia a dia. Treballant en situacions molt adverses, tot això amb un únic objectiu el benestar i la salut de tots els berguedans i berguedanes. 
 
En definitiva, aquest servidor públic espera i desitja que l'Hospital Comarcal de Sant Bernabé sigui un referent sanitari del territori i poder donar un servei excel·lent a tota la Comarca; i tot això exigeix tenir d'una vegada un TAC propi.


 
Joan Torres, regidor d'ICV a l’Ajuntament de BergaSi vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a redaccio@naciobergueda.cat, seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones

COMENTARIS

Sorpresa
Anònim, 02/11/2018 a les 18:21
+2
-49
Ah, però que ICV té un regidor a l'ajuntament?????
Deu ni do
Anònim, 02/11/2018 a les 21:04
+43
-1
Ja sería hora que desaparegues tant inoperant governant. Al menys hi ha algu que explica les coses i no tracte las ciutadants com imbecils.
Olor a incapacitat
Anònim, 02/11/2018 a les 23:04
Interessant
+63
-0
L’ incapacitat, des de l’ ajuntament dels senyors/es de la CUP ( ells que diuen estimar tanto a Berga) de la resta dels partits ERC, PDeCAT que únicament es mouen pel seu interès partidista, del patronat que veient el que pasa tampoc va fer res.
I des de la direccio de l’ hospital que son una impresentables.
Els únics perjudicats som els Berguedans, per què nosaltres no ens curarem amb banderas ni promesas irrealitzables.
En sis mesos vindran a demanar-nós el vot. L’ única cosa que es mereixen és sortir de l’ ayuntament, dimissio de tots, per què son uns impresentables.
Per què els Berguedans Ena mereixem gent que lluiti per els seus serveis i les seves gents.
TAC
Anònim, 03/11/2018 a les 07:35
+11
-0
Señor Torres despues de leerme el escrito, varias veces usted tiene razon en un alto tanto por ciento. Pero no engañemos mas a los usuarios del hospital con el tema TAC que si alquiler, compra etc. Señor Torres como patron del hospital le pido porfavor que aclaren donde esta el credito que pidio el hospital para la adquisicion de un nuevo TAC.
Muchas gracias
bla,bla,bla
Anònim, 03/11/2018 a les 21:09
+2
-10
Sr Torres!trovo molt interessan la pregunta que ha fet un anonim amb relacio al TAC del hospital Sant Bernabe de Berga. en sab alguna cosa voste d aixo? gracies.
bla,bla,bla
Anònim, 03/11/2018 a les 21:10
+0
-11
Sr Torres!trovo molt interessan la pregunta que ha fet un anonim amb relacio al TAC del hospital Sant Bernabe de Berga. en sab alguna cosa voste d aixo? gracies.
Al del TAC 7:35
Joan Torres , 03/11/2018 a les 22:23
+27
-0
Sr, todo y anónimo Le contestaré a su pregunta. No me consta ningún crédito para el tac, si que está prevista una partida en el presupuesto 2018, que todavía no está aprovada, que contempla pedir un crédito al icf, está por ver si lo conceden y si alguna vez se pide. Nose si Le he contestado espero que si. Para cualquier otra duda estoy a su disposicion
Als interessats pel crèdit
Sanitari, 04/11/2018 a les 07:14
+28
-0
I com això mateix no li ho demaneu al gerent, la cap d’infermeria o l’alcaldessa? Que representa que son els que cobren de la geganta? O ja posats a la CUP mateix? A cadascú el que sigui seu...
Il Patrone
Anònim, 04/11/2018 a les 22:50
+1
-13
Vostè no és patró de l' HSB des de 2015? Quan fa que el TAC no funciona i, sobretot, perquè en tot el temps que el TAC no ha funcionat no ha dit ni "piu" des de la seva cadira al patronat???
programa electoral de la cup????? jajajajajajaja
Anònim, 04/11/2018 a les 23:10
+14
-0
Cal recordar, que al programa de la CUP portaven (si assolien el govern de l'Ajuntament) etc etc etc una altre promesa electoral de tantes que fan el contrari...
a il patrone
Anònim, 05/11/2018 a les 07:54
+14
-0
Per possar un títul en italià, veig que has omitit llegir aquest article i tants altres que han sortit!!!!!!
Com que he vist que t'agraden els idiomes he pensat que si mes no ho hauries fet.
I si ho has fet........... , cosa que dubto, la teva comprensiò lectora està una mica tocada.
A anònim 05/11 - 07:54
Anònim, 05/11/2018 a les 21:15
+0
-8
Em parles d'idiomes i escrius titUl i comprensiÒ...... Mys hogos!!! (La meva comprensió està millor que la teva gramàtica, segur!)
A il patrone Anonim
Anònim, 06/11/2018 a les 10:18
+12
-0
Quin nivell!!!!!!!!
Sense paraules!!!!!!!
Per cert , tot al que has demanat s'explica en l'escrit, en aquest i en l'altre que va sortir.
Pensava que era un lloc per opinar , no un concurs ortogràfic.
Cuidat
Tac
Anònim, 06/11/2018 a les 11:35
+9
-0
La única realitat es que la nostra comarca va perdent serveis sanitaris.
Necesitem un tac ja!!!!!!!!!
O al final perillarà la salut d'algú.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Col·locació dels Stolpersteine amb presència de familiars dels deportats, a Puig-reig.
Col·locació dels Stolpersteine amb presència de familiars dels deportats, a Puig-reig. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
Gironella i Puig-reig col·loquen les llambordes de l'artista alemany Gunter Demnig per recordar els seus veïns deportats a camps d'extermini
S'esperen precipitacions, especialment a la meitat occidental del país
Mones de Pasqua.
Mones de Pasqua. | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa