Berga es planteja recuperar la Plaça de les Cols gràcies a la donació d'un immoble

L'adequació de l'edifici situat al carrer del Balç augmentarà el parc públic d'habitatges, però alhora possibilitarà l'enderroc dels garatges i permetrà disposar d'una nova plaça de 128 metres quadrats

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
02 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:16h
Immoble del carrer del Balç i el carrer de Mossèn Huch.
Immoble del carrer del Balç i el carrer de Mossèn Huch. | Ajuntament de Berga
Berga es planteja recuperar la plaça de les Cols després de rebre la donació d'un immoble del carrer del Balç. Així ho han assenyalat fonts del consistori aquest divendres. L'Ajuntament de Berga ha rebut la donació de l'immoble de 264 metres quadrats situat entre el carrer del Balç i el carrer de Mossèn Huch, a tocar de l'entrada del Mercat Municipal. Aquesta donació, de quatre domicilis i dos garatges, ha de permetre augmentar el parc públic d'habitatges de la ciutat un cop que s'adequïi l'edifici. Però, al mateix temps, permet enderrocar l'espai dels garatges i disposar "d'una nova plaça d'uns 128 metres quadrats que aporti qualitat urbana en aquest sector de la ciutat", segons fonts del consistori. 

Es tracta d'un projecte que encara és a les beceroles. No obstant, ha de permetre reordenar urbanísticament aquesta zona, així com recuperar l'espai de l'antiga Plaça de les Cols, que és el nom amb què es coneixia popularment aquest emplaçament a principis del segle XX, ja que hi havia una zona dedicada als cultius d’horta. Per fer-lo efectiu, es preveu iniciar la tramitació de la contractació per portar a terme la redacció del projecte executiu de l’enderroc d'una part de l'immoble.

De moment, no s’han concretat terminis, perquè també caldrà disposar de les fonts de finançament necessàries per efectuar aquest projecte.
Arxivat a