Puig-reig renova la pintura de l'Escola Alfred Mata

Es tracta d'un edifici històric del municipi, motiu pel qual el consistori ha destacat la importància de la intervenció valorada en 11.000 euros

Redacció
02 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:02h

La intervenció de pintura a l'Escola Alfred Mata ha costat més d'11.000 euros. Foto: La Imatge Fotògrafs/cedida


L'Ajuntament de Puig-reig ha invertit més d'11.000 euros en l'obra de pintura de l'Escola Alfred Mata, una qüestió que asseguren que el municipi tenia pendent des de fa anys. "Estem molt contents de veure lluir de nou un edifici tan emblemàtic i estimat i que reculla la història de tants i tantes de nosaltres", han manifestat des del consistori puig-reigenc. Es tracta d'un edifici històric que va inaugurar-se l'any 1926. El cost de l'obra ha englobat la pintura i el tractament de manteniment de les façanes. 

L'Escola Alfred Mata va ser inaugurada l'11 de juliol de 1926 gràcies a un acord entre l'Ajuntament de Puig-reig i la família Mata, propietaris de l'antiga colònia tèxtil de Cal Casas, que van cedir els terrenys per poder fer-hi el nou edifici. La família Mata va fer diverses obres en benefici del poble i els seus habitants: van fer construir l'escola i un hospital de beneficència, l'actual residència Sant Josep. 

El centre escolar disposa d'un edifici format per dos cossos perpendiculars. A la façana, hi destaquen tres petites finestres de mig punt revestides amb maó vermell. 
 

L'edifici va inaugurar-se l'11 de juliol de 1926. Foto: La Imatge Fotògrafs/cedida

Arxivat a