Berga redistribueix la zona blava i allibera places al nou vial de l'hospital

Han entrat en funcionament les 18 places de pagament i regulació horària al Parc de les Aubes i hi ha tretze aparcaments de la part central del Passeig de la Pau que han deixat de ser de pagament

31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:13h
Zona blava al Parc de les Aubes.
Zona blava al Parc de les Aubes. | Pilar Màrquez Ambròs
L'empresa pública BRG serveis ha impulsat una redistribució de la zona blava en diverses àrees de la ciutat. En primer lloc, tal com va avançar NacióBerguedà, s'han pintat de zona blava una vintena de places d'aparcament de la carretera de Sant Fruitós, a l'entorn del Parc de les Aubes. Però també s'han alliberat tretze places d'estacionament al Passeig de la Pau i, segons ha comunicat l'Ajuntament de Berga aquest dimecres, s'ha restablert la gratuïtat al nou vial d'accés de l'Hospital Sant Bernabé

El regidor de Mobilitat Eloi Escútia ha assenyalat a NacióBerguedà que "la finalitat de la zona blava, en una ciutat com Berga, és dissuadir al ciutadà de la utilització del vehicle privat". Però, "al mateix temps, possibilitar l'ús del cotxe a aquella persona que l'agafa un moment per anar al petit comerç o a fer una transacció bancària", ha afegit Escútia. Segons el regidor, "la zona blava permet trobar espai on aparcar", mentre que, a les zones d'aparcament lliure, el cotxe acaba deixant-s'hi "molta més estona". L'Ajuntament de Berga ha decidit així alliberar espais amb menys volum de trànsit i més rotació, com el del passeig de la Pau i l'hospital.
 

L'Ajuntament de Berga ha alliberat places al passeig de la Pau. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El tram d'estacionament que s'ha alliberat al Passeig de la Pau es correspon amb un tros del passeig central entre la Gran Via i la carretera de Sant Fruitós. "Es va prendre la decisió de fer com al Vall i combinar la zona blava amb places lliures, de manera que hi ha una desena de places que ja no són de pagament", ha afegit Escútia. Quan s'hagin retirat els contenidors, es disposarà d'un parell o tres més d'aparcament en aquell punt. Els aparcaments de zona blava es mantenen a la zona en el costat que s'ha d'estacionar en bateria, però s'han alliberat els que es troben a tocar de la zona arbrada.
 
18 places de zona blava i 3 per a motos
 
Des d'aquest dilluns, Berga disposa de nou espai d'estacionament de zona blava al Parc de les Aubes. Es tracta del tram situat al carril dret de la carretera de Sant Fruitós, des de la rotonda d’accés al carrer de Guillem de Berguedà fins al monument de la Patum. En total, són 18 places de zona blava per a vehicles  i 3 places per a motos d'estacionament gratuït. No obstant això, no es farà pagar als aparcaments situats davant el restaurant xinès i a poques places hi ha l'aparcament de la Font del Ros.  

Les tasques de pintura vial han estat efectuades per l'empresa Pintures Robert de Berga, mentre que la instal·lació de la senyalització vertical l'ha portat a terme la brigada municipal. 
 
L’horari establert de pagament és de dilluns a dissabte, de 9 del matí a dos quarts de 2 del migdia i de dos quarts de 5 a 8 de la tarda. Els diumenges i festius serà gratuït.

Els usuaris podran aparcar els seus vehicles durant un màxim de 3 hores i l’ús del tiquet serà obligatori. Tot i això, els veïns i veïnes de la zona podren acollir-se a la tarifa reduïda de fins a un 70% de descompte que contemplen les ordenances municipals pels residents i comerciants de la zona. Per obtenir la bonificació, cal sol·licitar-ho a les oficines de BRG Serveis, situades a la Plaça Maragall.