L'esplai Fent Camí llança el repte de pujar 40 cims per celebrar quatre dècades d'història

Un grup d'exmonitors de l'entitat organitzarà tres activitats extraordinàries per commemorar l'aniversari: una exposició de fotografies, una festa i un conjunt de caminades

31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:28h

Presentació del programa d'activitats pel 40è aniversari de Fent Camí. Foto: Cedida


El Grup d'Esplai Fent Camí celebrarà 40 anys d'història l'any que ve. L'entitat va fundar-se el 1979 de la mà d'un grup de persones defensores de l'educació en el lleure i durant quatre dècades ha combinat l'oferta de campaments amb les colònies. Per commemorar l'aniversari, un grup d'exmonitors organitzarà tres activitats extraordinàries: una exposició de fotografies, una festa d'aniversari i el repte de pujar 40 cims al llarg d'un any. La presentació del programa d'activitats va fer-se diumenge a la tarda al local dels Castellers de Berga, en el marc del Festa Foto 2018, un acte que serveix per mostrar les fotografies de les colònies i les rutes del darrer estiu.

L'exposició de fotografies es realitzarà a principi d’any i repassarà la trajectòria de l'entitat. Per fer-la possible, els impulsors del programa d'aniversari, han demanat que es facin arribar el màxim de fotografies al correu electrònic 40anysfentcami@gmail.com. Així mateix, la festa d'aniversari tindrà lloc entre octubre i novembre de 2019 amb un conjunt d'activitats obertes a tothom, especialment a infants i joves. No obstant això, el que farà de nexe d’unió d'ambdues activitats serà el repte d'enfilar 40 cims. "Es tracta d'un conjunt de caminades que es repartiran al llarg de tot l'any, mantenint un fil conductor entre elles, i que estaran adaptades a diferents nivells perquè cadascú pugui decidir quins cims vol realitzar", segons han explicat els organitzadors. 

Muntanyes emblemàtiques del Berguedà i del país
 
La pujada als cims es concep amb l'esperit de convertir cada experiència en una reunió d'amics que es troba per anar a caminar. Per tant, en aquestes sortides, Fent Camí no es farà responsable en cap sentit dels participants que realitzin les caminades, sent indispensable que els infants que hi participin vagin acompanyats per mares, pares o tutors. Entre els cims escollits per aconseguir aquesta fita es troben cims icònics i referents del Berguedà i del territori català com el Pedraforca, la Pica d’Estats, el Canigó, el Turó de l'Home, el Cim d'Estela o el Puigmal. Però també cims més modestos com el Padró, el Roc de la Lluna, les Agudes o el Serrat Voltor. 
 
"El repte dels 40 cims és un gran viatge i, com a tal, s'acompanyarà dun passaport que inclou diferents informacions per cada una de les caminades programades i que en l’assoliment de cada cim es podrà segellar com a mostra de la fita aconseguida", han defensat els exmonitors. El passaport també servirà com a calendari de les caminades, algunes de les quals es faran el mateix cap de setmana.  
 

La iniciativa ha sorgit d'un grup d'exmonitors de l'esplai Fent Camí. Foto: Cedida

 
Per diferenciar la dificultat dels cims, s'han establert quatre nivells, que fan referència a les diferents tandes de colònies que Fent Camí estableix per grups d'edat. Hi haurà el nivell "Baldufes" (5-8 anys), el nivell "Marmotes "(8-10 anys), el nivell "Ganàpies" (10-14 anys) i el nivell "Ruta" (14-18 anysT). El propòsit és  oferir caminades assequibles a tothom.
 
Totes les activitats proposades estan obertes a totes i tots aquells que hi vulguin participar. Especialment, s'hi conviden a totes les entitats sense ànim de lucre de la comarca, però d’una manera més especial a totes aquelles que treballen en l’educació en el lleure. La informació de les activitats pot consultar-se al web que s'ha obert expressament coincidint amb l'aniversari