L'Espunyola acull el Trail Els Tossals, segona cita del Campionat Maqui 2018

La prova es disputarà aquest diumenge 4 de novembre amb una única cursa de 14 quilòmetres

Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:39h
Montse Picanyol va ser la vencedora de la cursa llarga del Trail Els Tossals de 2017
Montse Picanyol va ser la vencedora de la cursa llarga del Trail Els Tossals de 2017 | Josep Maria Montaner
L'Espunyola torna a ser aquest diumenge el punt de partida del Trail Els Tossals, la cursa que puja al Santuari dels Tossals i que ofereix unes vistes immillorables del Berguedà. Aquest 2018 l'organització ha dissenyat un únic recorregut de 14 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu amb la intenció de recuperar a partir de 2019 la segona cursa de 24 quilòmetres que fins l'any passat havia ofert una alternativa més exigent als participants.

El recorregut també canvia i la cursa farà la volta en el sentit contrari a l'habitual, pujant cap el serrat de Sant Salvador, passant per sobre els pantans fins arribar als Tossals. La baixada es farà per Capolat cap al Serrat de Malla fins a retornar a l'Espunyola.



El Trail Els Tossals forma part del Campionat Maqui, el circuit que uneix curses d'entre 10 i 15 km del Bages i el Berguedà emulant la vida als boscos de desenes de maquis actius a la zona als anys 40 i 50 dels segle passat. Enguany el campionat compta amb tres curses: la cursa de muntanya de Castelltallat, celebrada el 14 d'octubre; el Trail Els Tossals, que es disputarà el diumenge 4 de novembre; i la cursa de muntanya Bell Race, programada pel 25 de novembre i que determinarà els guanyadors de la general.