Més de 150 persones participen en una cursa contra el càncer infantil al Catllaràs

El guanyador de la prova de 37 quilòmetres va ser el corredor local Josep Bové, amb un temps de 5 hores i 6 minuts; i la cursa de 21 quilòmetres se la va endur Koen Willems, amb un temps de 3 hores i 25 minuts

30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:48h
La Transperfect Mountain Challenge ha acollit famílies senceres i també atletes professionals. | Europa Press
Més de 150 persones han participat el passat cap de setmana a la TransPerfect Mountain Challenge, una cursa d'orientació solidària per recaptar fons contra el càncer infantil que s'ha celebrat a la serra de Catllaràs.

Es tracta de la primera edició d'aquesta competició organitzada per Transperfect, la multinacional de traduccions més gran del món.  La prova s'ha emmarcat també en la primera Fia Trail de Sant Julià de Cerdanyola. La recaptació íntegra es destinarà a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc). En concret, a la Casa dels Xuklis, una residència d'acollida per a nens i nenes amb càncer on se'ls dóna suport psicològic i terapèutic. L'objectiu és ajudar a les famílies d'aquests infants, especialment durant els períodes de tractament. La cursa, que ha constat de quatre nivells en funció de la dificultat, ha comptat amb la participació de famílies senceres, així com amb destacats atletes professionals. Els organitzadors estimen que s'haurà aconseguit el repte dels 50.000 euros de recaptació.

Malgrat la duresa de la climatologia, que va fer que el dia es despertés rúfol, amb fred i pluja constant, dissabte, les diferents proves de què constava la jornada es van anar desenvolupant amb normalitat durant el dia. Els primers de sortir van ser els corredors de la Fia Trail de 37 quilòmetres, que havien d’afrontar un recorregut que transcorria íntegrament pel Catllaràs i amb un desnivell de més de 2.000 metres positius. Poc després es donava la sortida de la cursa d’orientació, la prova amb més participació. Els corredors tenien 6 hores per intentar trobar el màxim nombre de controls, tot amb l’ajuda d’un mapa. Més tard van sortir els de la Fia Trail de 21 quilòmetres. Finalment van sortir els participants de la cursa d’orientació de 3 hores.

El guanyador de la cursa de 37 quilòmetres va ser el corredor local Josep Bové, amb un temps de 5 hores i 6 minuts. La cursa de 21 quilòmetres se la va endur Koen Willems, amb un temps de 3 hores i 25 minuts. Pel que fa a la competició d’orientació, els vencedors de les 6 hores van ser els integrants de l’equip Foxperfect amb 106 punts. Pel que fa a les 3 hores, la victòria va ser per a l’equip Berguedà COB-COC, format per Marta Palau i Biel Ràfols.