Mor Francesc Garcia Carretero, músic i un dels impulsors de la Cobla Ciutat de Berga

El funeral se celebrarà dijous 1 de novembre a dos quarts de 5 de la tarda, a la Parròquia de Santa Eulàlia

30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:20h
Francesc Garcia Carretero en rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Berga, l'any 2014.
Francesc Garcia Carretero en rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Berga, l'any 2014. | Patronat de la Patum

Francesc Garcia Carretero en rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Berga, l'any 2014. Foto: Patronat de la Patum


El músic berguedà Francesc Garcia Carretero ha mort als 85 anys d'edat. Nascut a Castro del Rio (Còrdova), Francesc Garcia Carretero era militar, professió per la qual va arribar a Berga als anys cinquanta. Va ser integrant dels músics que tocaven a la Patum, coneguts com els Saletes.

L'any 1977 Francesc Garcia Carretero va ser el primer director de la Cobla Ciutat de Berga. Garcia Carretero va ser professor de l'Escola de Música de Berga, on va ensenyar saxo i clarinet, entre altres, i també va dirigir-ne i impulsar-ne la banda.

A finals dels 70, la Banda de l'EMMB no era el conjunt que coneixem en l'actualitat, ja que els seus components integraven també les cobles del centre. Segons fonts properes, l'objectiu de Garcia Carretero en impulsar-la el 1978 fou trencar la inèrcia que feia preveure que aviat es compliria una dita molt popular que posava data de caducitat a la música de la festa: "quan es morin els Saletes, la Patum a fer punyetes". El 2014 l'Ajuntament de Berga va reconèixer-li la seva tasca en el manteniment de la música de la Patum. El 1984 havia estat distingit amb el Premi Ciutat de Berga. 

En vida Francesc Garcia Carretero va procurar per conservar les peces musicals del Corpus berguedà i va ser autor de diversos arranjaments. Va escriure el ball de gegants "Patum Infantil" que s'interpreta des de 2007 amb motiu del 50è aniversari del Corpus de la canalla. El seu funeral se celebrarà dijous 1 de novembre a dos quarts de 5 de la tarda, a la Parròquia de Santa Eulàlia de Berga. 
 

Francesc Garcia Carretero. Foto: Cedida

Arxivat a