Descarten l'àrea d'emergència de residus de l'Escola Xarxa per inviabilitat tècnica

Francesc Xavier Francàs ha explicat que l'illeta en aquesta zona va aparcar-se de bon principi, però ha continuat constant en la informació que es facilitava als ciutadans i ha creat confusió i certa controvèrsia

29 d'octubre del 2018
Actualitzat el 02 de novembre a les 22:54h
Personal preparant bujols, a Berga.
Personal preparant bujols, a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El sistema de recollida de residus porta a porta començarà a Berga la nit del 4 de novembre amb la recollida d'orgànica i envasos. El Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga han fet públic aquest dilluns les dates actualitzades de la retirada de contenidors. Els contenidors d'envasos, paper i cartró es trauran les nits de dijous 1 i divendres 2 de novembre, mentre que els contenidors d'orgànica i rebuig es retiraran la nit de dissabte 3 de novembre. 

A les àrees d'emergència de la ciutat s'habilitaran contenidors per facilitar el procés d'adaptació. Més tard, aquests punts es tancaran per tal de donar servei a cases disseminades, i perquè hi accedeixin la resta de ciutadans en cas d'urgència. Però encara hi ha qüestions per acabar de resoldre. El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha explicat que les àrees previstes ara mateix a la ciutat són tres. N'hi haurà a l'antiga caserna, a l'esplanada de l'antiga discoteca Menfis i al polígon de la Valldan. En la recollida de bujols, s'ha explicat, principalment a ciutadans del sector centre i est de Berga, que hi hauria un punt d'emergència a l'Escola Xarxa, que és el que correspondria també a les cases disseminades de Mas d'en Bosc. Però Francàs ha confirmat a NacióBerguedà que aquesta àrea no s'habilitarà.

Segons Francesc Xavier Francàs, aquest punt va descartar-se des de bon principi per qüestions tècniques i així es va informar al centre educatiu que hi quedaria a tocar. Però, per error, ha continuat constant en la informació que facilitava l'empresa Spora als ciutadans. Spora és l'empresa encarregada del desplegament porta a porta a la comarca. 

En l'entrega de material que, aquesta setmana, continua tenint lloc al Mercat Municipal de Berga, l'Escola Xarxa ha deixat de constar com una de les àrees d'emergència. La informació que aquesta tarda es donava als ciutadans de la zona és que en els propers dies s'informarà del punt d'emergència que els correspon. 

L'AMPA de l'Escola Xarxa es desvincula de qualsevol controvèrsia 

La presidenta de l'AMPA de l'Escola Xarxa, Ylenia Carrascosa, ha explicat que tenen confirmació que a la zona no hi va una àrea d'emergència perquè tècnicament no era viable. Carrascosa ha volgut desvincular l'AMPA de qualsevol controvèrsia. L'associació de mares i pares va emetre aquest diumenge un comunicat on ha volgut deixar clar, davant de rumors que havien començat a córrer que, en cap cas, s'ha oposat a la col·locació d'aquesta illeta d'emergència, si no que aquesta s'ha descartat a partir de consideracions purament tècniques. 

"L'Escola Xarxa té el distintiu d'escola verda des de fa uns anys. El reciclatge forma part del projecte educatiu a les aules, motiu pel qual apostem fermament per la nova mesura que s'implantarà, obrint un nou cicle als residus, conservant el medi ambient, estalviant recursos naturals i donant una segona vida a la matèria reciclada", han explicat a la nota a la qual ha tingut accés aquest mitjà. "La proposta d'instal·lació de les illetes d'emergència  correspon única i exclusivament a les administracions competents, les quals ens han informat que s'ha descartat la zona de l'Escola Xarxa per la inviabilitat tècnica, demanem que se'ns desvinculi de qualsevol polèmica relacionada amb aquest afer", han afegit. 

El repartiment de contenidors a grans productors ha d'enllestir-se dimecres

Segons fonts consultades, l'entrega de contenidors als grans productors de Berga ha de quedar enllestida dimecres. Es demana a aquells comerços, restaurants i bars que dimecres al migdia no ho hagin rebut, que contactin amb el Consell Comarcal del Berguedà per obrir una incidència. 
Arxivat a