Territori reforça els talussos de la C-16 per reduir el risc de despreniments

Els treballs responen a una demanda que va fer el Consell Comarcal del Berguedà després que a la zona es registrés una esllavissada i un accident mortal per la caiguda de rocs

Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:08h
Treballs de condicionament dels talussos de la C-16.
Treballs de condicionament dels talussos de la C-16. | Consell Comarcal del Berguedà
El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat les obres de millora i reforç als talussos de la C-16 per reduir el risc de despreniments. Els treballs responen a una petició que va fer el Consell Comarcal del Berguedà, juntament amb els ajuntaments, el passat mes de juliol. Les mesures que, aleshores el Govern català va estimar que tindrien un cost de 500.000 euros i amb les quals va comprometre's, s'han començat a portar a terme aquestes últimes setmanes d'octubre. 

La reunió d'on va sorgir el compromís del departament de Territori va celebrar-se a Berga el 18 de juliol, després que a finals de juny la caiguda d'una roca provoqués un mort i tres ferits en el quilòmetre 111 de l'Eix del Llobregat. Malgrat que la investigació inicial de l'accident va apuntar a un "incident fortuït", la Generalitat va assegurar que procediria al repàs i actuació urgent als talussos per evitar despreniments de roques després una primavera molt plujosa. De fet, a finals de maig, sense que hi hagués ferits, al quilòmetre 112 de la mateixa carretera es va produir ja una important esllavissada que va obligar a tallar la via durant hores. En aquest sentit, els alcaldes i l'ens comarcal havien mostrat preocupació i havien demanat garantir la seguretat a la C-16. 
 

Dos operaris treballant al voral de la C-16 per evitar despreniments. Foto: Consell Comarcal del Berguedà