FOTOS i VÍDEOS Així ha cremat la falla de la Penya Boletaire de Berga aquest 2018

Imatges de la falla abans i després que el foc n'hagi consumit l'estructura, tal com marca la tradició del fi de festa del Concurs Boletaire

28 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:43h
Encesa i cremada de la falla de la Penya Boletaire de Berga d'aquest 2018.
Encesa i cremada de la falla de la Penya Boletaire de Berga d'aquest 2018. | Pilar Màrquez Ambròs
Desenes de berguedans s'han reunit aquest nit al Passeig de la Pau de Berga per veure com es cremava la falla que acomiada cada any el programa d'actes del Concurs de Boletaires. Aquest 2018 l'estructura estava íntegrament dedicada al món dels bolets i a la festa boletaire per excel·lència del Pla de Puigventós. La 62a edició del certamen s'ha celebrat excepcionalment a Berga aquest diumenge per evitar les inclemències meteorològiques. La falla, que normalment ja es fa a la ciutat, s'ha mantingut en la seva tradicional ubicació, si bé no ha anat acompanyada d'un castell de focs per tal d'adaptar-se a la normativa. 

No hi ha faltat la pirotècnia i algun dels coets ha enfilat fugaçment per sobre dels caps, però sense la capacitat aèria d'altres ocasions, donat que un reglament impedeix llançar aquest tipus de petards a menys de 250 metres d'una benzinera com la de la part baixa del passeig. Com és tradició, les flames han consumit la falla sota l'atenta mirada de berguedans de totes les edats i la vigilància curosa dels Bombers. 
  A diferència d'altres ocasions en què la falla buscava reflectir temes d'actualitat o llençar algun missatge més polític, enguany s'ha optat per reflectir només qüestions dedicades al món del bolet. Segons Ramon Gassó, membre del grup de la Penya Boletaire que ha materialitzat la falla, "aquest 2018 no hi ha hagut un tema específic, sinó senzillament la festa dels bolets: hem mantingut la base on es posen els dibuixos que fan cada any les escoles, i llavors, a partir de la base, s'hi ha col·locat una estructura vertical amb l'escut de Berga i el Pi de les Tres Branques, com a símbols del territori". 
 

La falla s'ha acompanyat de pirotècnia terrestre en comptes d'un castell de focs artificials com fins ara. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El foc ha consumit la falla com cada any. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Les flames han deixat al descobert l'estructura de fusta. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a