Calvet anuncia que el projecte per ampliar el tram nord de la C-16 s'exposarà al públic al novembre

El departament de Territori i Sostenibilitat planeja fer arribar el desdoblament al Túnel de Cercs i habilitarà un tercer carril fins a Bagà

28 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:52h
Calvet ha participat al 62è Concurs de Boletaires. A la foto, amb l'alcaldessa Montse Venturós, el batlle de Castellar del Riu, Adrià Solè, i el president de la Penya.
Calvet ha participat al 62è Concurs de Boletaires. A la foto, amb l'alcaldessa Montse Venturós, el batlle de Castellar del Riu, Adrià Solè, i el president de la Penya. | Pilar Màrquez
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha aprofitat la seva visita a Berga, en motiu del 62è Concurs de Boletaires, per explicar que s'ha arribat a un acord per a la millora de la C-16 entre Berga i Bagà. Calvet ha anunciat que el projecte sortirà a exposició pública al novembre. El Govern català preveu el desdoblament de la carretera entre Berga i el túnel de Cercs, i un carril reversible fins a Bagà. 

Les obres estan pressupostades en 180 milions d'euros. Al novembre sortirà l'exposició pública a partir de la qual la ciutadania podrà presentar-hi al·legacions, i el següent pas de la Generalitat serà pressupostar-ho. 

Damià Calvet ha assenyalat que es disposa del projecte després d'haver valorat les diferents possibilitats. Per a Calvet, el tercer carril reversible entre Cercs i Bagà ha de permetre esponjar el trànsit en una carretera per la qual passen entre 8.000 i 11.000 vehicles diaris, i fins a 20.000 vehicles els caps de setmana i festius. El conseller de Territori confia en licitar les obres al llarg de l'any de l'any 2019 i començar-les a principis de 2020. La millora a la carretera, una de les assignatures pendents de la Generalitat amb l'alt Berguedà i una petició històrica del territori, no serà immediata. Calvet ha recordat que aquesta és "una actuació de molta envergadura" i ha afirmat que les obres, un cop comencin, trigaran entre dos anys i dos anys i mig a enllestir-se. 

Calvet ha defensat l'opció del tercer carril com una actuació novedosa, que servirà per "controlar el trànsit de manera eficaç". Damià Calvet ha posat en valor que el Govern català treballa "dia a dia" per modernitzar la xarxa viària. "Tenim el projecte decidit, després d'un procés on s'han valorat les diferents opcions: el desdoblament, el tercer carril, els diferents trams", ha afegit. "És un projecte important que, un cop que surti a exposició pública, no volem que s'aturi", ha comentat Damià Calvet. "És un projecte molt parlat, molt debatut, n'hem valorat les capacitats del territori i també les limitacions pressupostàries, no podem pensar en projectes que s'havien parlat en el passat, que podem dir que eren desmesurats", ha apuntat Calvet. "S'havia parlat de desdoblaments complerts que pujaven als 600 milions d'euros, això és inabastable", ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat.

El tercer carril facilitarà la formació de dos carrils al costat dret de la carretera, per facilitar la circulació de sortida cap a la Cerdanya i, de la mateixa manera, en els dies de retorn a Barcelona, permetrà formar dos carrils al costat esquerre. 
Arxivat a