Quan s'acabaran el fred i la pluja?

Dilluns i dimarts sembla que sortirà una mica més el sol arreu del territori, però dimecres torna a canviar el panorama

Redacció
28 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:39h
Bellmunt avui amb aigua neu i boires
Bellmunt avui amb aigua neu i boires | Carme Molist
Diumenge plujós arreu de Catalunya, i neu a la cara nord del Pirineu. Fins a mitja tarda s'espera pluja a qualsevol punt. A partir d'aleshores quedarà restringida al sector central del litoral i al Pirineu, però al final del dia minvarà. Serà d'intensitat feble, localment moderada. Les quantitats de precipitació acumulada seran minses o poc abundants. La cota de neu baixarà fins a voltar els 700 metres al Port, al Pirineu Occidental i al Prelitoral sud, puntualment més baixa, i els 1100 metres a la resta. Però fins quan durarà aquest temps?

Segons informa el Meteocat, dilluns començarà a sortir una mica més el sol i s'allargarà fins dimarts. Fins a mig matí el cel es mantindrà mig o molt ennuvolat a la meitat est del territori i la resta del sector central del litoral i prelitoral per núvols mitjans, mentre que a la resta, el cel estarà serè o poc ennuvolat. A partir de llavors la nuvolositat anirà reduïnt-se, si bé a partir de migdia apareixeran algunes nuvolades alhora que n'arribaran per l'oest del territori. A banda, el vessant nord del Pirineu quedarà molt ennuvolat o cobert al llarg del dia.

A partir de mig matí s'espera precipitació intermitent i feble al vessant nord del Pirineu. La cota de neu voltarà els 700 metres. Les quantitats de precipitació acumulada seran minses. Els punts on bufarà més fort seran el Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre. Dimarts es repetirà, de manera semblant, aquesta tendència, malgrat que dimecres canviarà de nou el temps.

Dimecres tornaran el fred i la pluja arreu de Catalunya: baixaran de nou les temperatures, arribaran xàfecs i algunes enfarinades. Però encara és aviat per entrar en detall. A través d'aquest enllaç, podeu seguir deu trucs per no passar fred a casa