Saldes acull el 22è mercat d'artesania i un consolidat «Oktoberfest» als peus del Pedraforca

Una trentena de parades d'artesans i diferents productors de cervesa vestiran de festa el petit nucli de l'alt Berguedà

26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:41h

Pedrafest amb les carpes on es pot fer la degustació de cervesa artesana, en una imatge d'arxiu. Foto: Cedida.


Saldes es vesteix aquest dissabte d'artesania, festa i bon ambient amb la fira i el Pedrafest, l'"Oktoberfest" de la cervesa artesanal de l'alt Berguedà. El Mercat Artesanal saldenc arriba a la 22a edició; mentre que el Pedrafest es consolida amb una quarta edició, un cop convertida ja en una cita imprescindible dels amants de la cervesa a la comarca. L'organització de les activitats s'ha realitzat de forma conjunta des del Col·lectiu d'Artesans de Comarques de Muntanya i l'Ajuntament de Saldes. A més, compta amb la participació de paradistes de productes artesans i d'oficis  de diversos punts de Catalunya.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, Comerç i Comunicació de Saldes, Jasmina Prat, hi haurà una trentena de parades d'artesans, comerciants i d'oficis i es podran degustar tota mena de productes. A més, els elaboradors de cervesa artesanal conqueriran el petit poble, als peus del Pedraforca, amb més de 20 varietats de cervesa artesanal. Hi haurà formatge i embotits, i molt protagonisme de la música. 

El mercat i l'esperat Pedrafest obriran portes a les 10 del matí de dissabte i, durant tot el dia, es podrà fer tir amb arc. També hi haurà una activitat de conte contes d'11 del matí a 2 de la tarda; jocs tradicionals, de 5 a 7 de la tarda, i dos concerts: un d'acordions a les 12 del migdia; i el del grup La Puça a les 7 de la tarda. En cas que es compleixin les males previsions meteorològiques que diuen que plourà i que podria nevar per sota dels 900 metres, les parades i les activitats es traslladaran al Local Social.