Membres del patronat de l'hospital demanen informació concreta sobre el traspàs de la gestió del centre

Denuncien que "sembla ser que hi ha un esborrany de conveni i d'estatus, però els patrons no en tenim cap notícia oficial ni hem tingut oportunitat de parlar-ne on cal fer-ho: a les reunions de l'ens"

26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:43h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | HCSB
Els dos patrons del Patronat de l'Hospital Sant Bernabé de Berga que representen a la ciutadania, el doctor Josep Vidal i la procuradora Núria Arnau, han posat de manifest la inoperància de l'ens i han denunciat deficiències en la gestió del centre hospitalari. Josep Vidal ha expressat també a NacióBerguedà que "volem deixar constància que en el si del Patronat no s'ha informat de com avancen les negociacions per al traspàs de la gestió de l'hospital de Berga a la Generalitat" i assegura que caldria que els membres del patronat en fossin informats en el context d'una sessió ordinària de l'ens on poguessin realitzar precs i preguntes. La qüestió s'inclou en una carta de denúncia que han escrit Vidal i Arnau. 

"Sembla que hi ha un esborrany de conveni i d'estatus, però els patrons, almenys els que representem els ciutadans, no en tenim cap notícia oficial ni hem tingut oportunitat de parlar-ne on cal fer-ho: a les reunions del Patronat de l'hospital", han assenyalat ambdós.

Josep Vidal i Núria Arnau van ser nomenats representants de la ciutadania de Berga al Patronat de l'Hospital Sant Bernabé fa tres anys i mig. A més d'ells, el Patronat està format per un representant de cada un dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Berga, dos representants del Consell Comarcal del Berguedà i un del Bisbat de Solsona. 

"Val a dir que de les persones que vam començar el mandat, només en quedem cinc. Per una raó o altra set han deixat el seu càrrec. Si el patronat funcionés, això no seria bo per a la institució, però com que no funciona amb regularitat, tampoc es veu massa afectat pels canvis de persones que l’integren", han denunciat el metge i la procuradora.
 
Ambdós han assegurat que, en tot aquest temps, només els han convocat "a cinc reunions ordinàries", tot i que, "en un primer moment ens van donar un calendari de trobades, de les quals no es va complir ni la primera". Segons han apuntat, "la resta de vegades que ens hem trobat, han estat reunions extraordinàries per aprovar pressupostos, comptes o autoritzar crèdits. El fet que no hi hagin reunions ordinàries té importància, ja que en les sessions extraordinàries no es permeten preguntes que no afectin les qüestions plantejades per a la sessió concreta per la qual se’ns convoca".

Fiscalitzar la gerència

La carta posa de manifest, entre altres, que la falta de reunions, els ha impedit "participar en la presa de decisions sobre qüestions que afecten l'hospital" i "fiscalitzar la tasca de gerència". Asseguren que, malgrat que han fet diverses peticions al respecte sobre qüestions de l'hospital, la gerència "en cap moment ens ha donat cap resposta ni individual ni al patronat".

"Això és inadmissible en una institució pública. Penseu que els hospitals de funcionament anàleg al nostre a la regió de Pirineus Aran, rendeixen comptes mensualment de tots els pagaments (execució pressupostària) i contractes que es porten a terme", han indicat els dos patrons. El gerent del centre, Enric Ballabriga té autorització per prendre decisions en la gestió del centre, com contractacions menors, que no estan obligades a passar pel patronat. No obstant, els dos patrons que representen la ciutadania, creuen que s'hauria d'informar d'aquestes accions a l'ens, un fet que denuncien que no passa actualment.
Arxivat a