Premien el treball de recerca d'Oriol Segura, alumne de l'Institut Pere Fontdevila de Gironella

El jove berguedà rebrà 4.000 euros de dotació econòmica com a reconeixement al projecte amb què va dissenyar un pla de màrqueting per a l'alberg de Berga

Redacció
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:47h
Oriol Segura de l'Institut Pere Fontdevila, segon per l'esquerra, en l'entrega del guardó del CETT.
Oriol Segura de l'Institut Pere Fontdevila, segon per l'esquerra, en l'entrega del guardó del CETT. | CETT
Oriol Segura, alumne de l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, ha guanyat els XII Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat de la Fundació Gaspar Espuña-CETT, coincidint amb l'inici de curs al Campus Internacional de Turisme, Hosteleria i Gastronomia CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB). Oriol Segura s'ha endut el primer premi dels guardons de la Fundació Gaspar Espuña pel treball de recerca "Pla de Màrqueting de l'Alberg de Berga". L'alumne berguedà va dissenyar un pla de màrqueting per l'alberg; i el jurat ha valorat que "gràcies a una bona estesa i acord amb l'alberg, ha pogut dur a terme algunes de les accions proposades al treball, comprovant així els resultats i fent una immersió més profunda". 

Un altre objectiu del treball de recerca d'Oriol Segura era millorar la imatge pública de l’empresa, "una fita que va aconseguir amb la creació d’una nova imatge corporativa, l’entrada en funcionament de la nova web i de les xarxes socials, entre d’altres projectes", han destacat els membres encarregats d'escollir premiats i finalistes. En una nota de premsa, el jurat ha valorat, en definitiva, "la passió de l’Oriol en la presentació, les seves habilitats comunicatives i digitals, el component social del projecte, l'aplicació real de parts d’aquests i la professionalitat del projecte en sí mateix".

La canareva Agnès Camatxo, alumna de l'Institut Sòl-de-Riu (Alcanar), ha rebut el segon premi pel seu treball de recerca: "Arraïlart". Camatxo ha exposat en l'entrega del premi que "l'art és necessari per a suscitar una interpretació i reacció emocional que aproximi a conèixer, valorar i difondre el nostre entorn". Així, el treball crea una guia patrimonial i turística que es visualitza en 17 intervencions artístiques en espais del municipi d’Alcanar. La guia vol enllaçar la paraula en un itinerari d’emocions i descobrir aquest municipi, a partir de la promoció visual creativa i de la dignificació de l’ús dels mots, amb l’art i la paraula, arribant a conèixer, difondre i valorar el patrimoni. En aquest cas, el jurat ha valorat les competències comunicatives de l’Agnès, l’originalitat del treball, la relació amb el patrimoni cultural i històric del poble i l'aposta pel patrimoni lingüístic del territori.
 

La canareva Agnès Camatxo, alumna de l'Institut Sòl-de-Riu (Alcanar), ha rebut el segon premi. Foto: CETT

 
El tercer premi se l’ha emportat Maria Dalfó, alumna de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), pel treball "Podem observar el firmament amb una mirada clàssica?". Aquest està basat en demostrar la relació entre les constel·lacions i la mitologia greco-romana, de manera que estudia les constel·lacions de l’hemisferi nord, cercant i explicant el mite relacionat amb elles. En la part pràctica del treball, l'alumna va dur a terme visites guiades durant l’estiu que li han permès transmetre tots els coneixements que ha anat adquirint durant la realització d'aquest. El jurat ha valorat l'aplicació pràctica del projecte, l’originalitat, la utilització de les TIC (APP) i l'aposta pel patrimoni immaterial.

Els estudiants guanyadors han rebut premis econòmics de 4.000, 2.000 i 1.000 euros respectivament, que serviran per finançar el cost dels seus estudis universitaris. Els seus centres educatius també han estat premiats amb accessoris multimèdia i vals de compra per material educatiu.
 

El tercer premi se l’ha emportat Maria Dalfó, alumna de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) Foto: CETT

 
51 participants i 9 finalistes
 
La XII edició dels Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat de la FGE-CETT ha rebut 51 candidatures, de les quals 9 en varen resultar finalistes. 

A la llista dels finalistes, s'hi compten Núria Ginesta de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres pel treball "Les agències de viatges. Noves tecnologies aplicades a un vell negoci"; Laia Filbà de l'Institut Celestí Bellera de Granollers per "Cuinaciència. El secret darrera el plat"; Angie Passaro de l'institut Príncep de Girona de Barcelona per "La sagrada família i la seva influèncaia en el turisme"; Oscar Boronat de l'INS Serrallarga de Blanes per "L'alimentació i la piràmide alimentària al 2050"; Pep Reverter i Carla Esteller de l'Institut Sòl-de-Riu d'Alcanar per "Empresa de disseny per al desenvolupament turístic" i Francesc Carandell de l'INS Santa Coloma de Farners per "Quan la ciència entra a la cuina". 
 
Enguany, el jurat ha estat format per la doctora Maria Abellanet i Meya, CEO del Grup CETT; el doctor Òscar Casanovas, professor del Campus CETT-UB; Narcís Coll, president de la Fundació Gaspar Espuña-CETT; Mercè Escrichs, cap d'Àrea de Coneixement, Qualitat i Competitivitat Turística de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Cristina López Sausor, Gestora de Projectes de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona; Maria José Marín Vidal, Hotels & Tourism, especialista Territorial de Barcelona 'CaixaBank'; Rosa Maria Pros Jordà, tècnica del Servei d’Ordenació Curricular de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i el Batxillerat del Departament d'Ensenyament; Miquel Àngel Tataret, cap de Vendes de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT); i Genís Valera, professor de l’Escola Súnion i responsable dels Treballs de Recerca de Batxillerat.
Arxivat a