Enllesteixen l'estudi per a la revitalització del nucli antic de Gironella

El document permet disposar a l'Ajuntament de Gironella d'un pla d'actuació global amb propostes per dinamitzar el barri històric de la vila i aconseguir atraure població jove del municipi i del seu entorn

Redacció
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:45h

El mercat setmanal de Gironella a la plaça de la Vila. Foto: Ajuntament de Gironella


L'Ajuntament de Gironella, juntament amb la Diputació de Barcelona, va iniciar fa uns mesos un projecte per a la regeneració urbana i la revitalització del nucli antic de Gironella, el primer pas del qual ha estat la redacció d'un estudi. El document, que l'ens provincial ha entregat aquesta setmana al consistori, permet disposar a l'ajuntament d'un pla d'actuació global  amb propostes per dinamitzar el barri històric de la vila i aconseguir atraure població jove del municipi i del seu entorn.

Des de fa un temps, el nucli antic de Gironella pateix un procés de despoblament i disminució de l'activitat comercial. Aquests factors, conjuntament amb altres condicionants físics com és la dificultat d’accessibilitat a l’àmbit del nucli antic han estat el detonant per a la redacció d'un document que planteja actuacions específiques per revertir la tendència actual. El pla d'actuació té en compte que el centre històric de la vila es troba situat en un turó i separat del centre més comercial i de creixement situat a l’altra banda del Llobregat. 

L'estudi de regeneració urbana ha inclòs, a més, durant la redacció que n'ha fet la Diputació de Barcelona, un procés participatiu amb veïns i veïnes del barri, que s’ha desenvolupat en format de tallers dinamitzats per l'equip redactor. En concret s'han dut a terme dos tallers, un en la fase de diagnosi i un altre en la fase propositiva per concretar usos i necessitats estratègiques de gestió del nucli antic.
 
Com a resultat, el treball, realitzat per la Gerència d'Habitatge, Urbanisme i Activitats, planteja "un seguit d’estratègies i actuacions prioritzades i programades en l’àmbit de la rehabilitació d’habitatges, la promoció econòmica, l'activació de locals buits i la implantació de programes socials", assenyalen fonts de l'ens provincial. 
Arxivat a