Biarnés creu que Berga ha de capitanejar la comarca de manera «decidida i sense complexes»

El candidat de CiU a la capital berguedana afirma al seu bloc que Berga i Berguedà han de ser una “unitat”

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat el 23 de gener a les 12:28h
L'alcaldable de CiU a Berga, Antoni Biarnés
L'alcaldable de CiU a Berga, Antoni Biarnés | Pere Gendrau

El candidat de CiU a l'alcaldia de Berga, Antoni Biarnés Foto: Pere Gendrau


Quin és el paper que ha d'exercir Berga com a capital de comarca? L'alcaldable de Convergència i Unió (CiU) a la capital, Antoni Biarnés, ho té molt clar. Per a ell, Berga ha de “capitanejar l'equip de la comarca de forma decidida i sense complexes”, alhora que projecta les seves potencialitats de cara enfora per ser referent a Catalunya o Europa. 

Així ho ha manifestat al darrer article del seu bloc personal, on manté que Berga i Berguedà han d'actuar com una unitat, ja que “tots anem al mateix vaixell i juguem el mateix partit”. Per això, considera que el rol capdavanter de Berga ha de ser efectiu, però mai “a costa de la comarca”, així com el Berguedà ha de desenvolupar la seva funció “en equilibri entre els seus municipis”. 

Segons ressalta Biarnés, Berga té el 41% del total d'habitants i hostatja bona part de l'activitat econòmica. D'altra banda, la seva situació geogràfica estratègica li permet fer de mediadora entre nord i sud, però la seva condició de capitalitat li comporta unes obligacions. La primera, segons el candidat que substituirà Juli Gendrau, és la responsabilitat. En aquest punt, entén que Berga ha de planificar els serveis i equipaments no solament pensant en el seus habitants, sinó també amb els de la seva àrea d'influència. D'altra banda, ha d'exercir un molt remarcable lideratge. Aquí, Biarnés recorda projectes com la millora de la C-16, la recuperació de l'activitat als Rasos de Peguera, el Parc de la Natura o la finalització del Polígon d'Olvan, elements que “també han de formar part de l'agenda de Berga”. I finalment, manté que la capitalitat es manté gràcies als elements d'identitat compartits, que la ciutat té el deure de vetllar i mantenir. 

Davant d'aquest escenari, Biarnés veu clar el camí a seguir, així com els errors aparentment lògics als quals es pot caure. Una Berga responsable, líder i de valors compartits, però amb perspectiva comarcal, unitària, i referent de cara enfora. Així ha de ser Berga, segons el candidat convergent.
Arxivat a